Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Δεν ήθελε ενδυνάμει αρχηγό στην Αττική ο Σαμαράς!

Πολλά ακούγονται για την εκλογική μάχη της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής. 
Ωστόσο από χθες ακούγεται έντονα ένα ενδιαφέρον σενάριο που εξηγεί γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δεν ήθελε ένα ισχυρό στέλεχος υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, το οποίο θα μπορούσε -όπως αποδείχθηκε- να κερδίσει τον Γιάννη Σγουρό!
Σύμφωνα με αυτό, ο κ. Σαμαράς κατέληξε στο νεαρό Βασίλη Κικίλια, καθώς δεν ήθελε να... δημιουργήσει έναν εν δυνάμει ισχυρό εσωκομματικό του αντίπαλο! 
Οι... γαλάζιοι διακινούντες το σενάριο αυτό εξηγούν ότι ο κ. Σαμαράς στις εσωκομματικές εκλογές συγκέντρωσε σε όλη την Ελλάδα 381.863 ψήφους.
Στην Αττική ο υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια έλαβε 464.838 ψήφους. 
Δηλαδή 100.000 σχεδόν περισσότερους ψηφοφόρους απ’ ότι ο κ. Σαμαράς τον περασμένο Νοέμβριο!  
Σε περίπτωση που στη θέση του Βασίλη Κικίλια ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ή ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, τότε από σήμερα κιόλας όλα τα μέσα ενημέρωσης θα μιλούσαν για το Νο2 της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αν κέρδιζε κάποιος από αυτούς την Περιφέρεια Αττικής θα τον χαρακτήριζαν ως τον επόμενο αρχηγό της ΝΔ… 
Την ίδια σκέψη φαίνεται να έκανε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης που απέτρεψε υποψηφιότητα του Μάκη Βορίδη στην ίδια Περιφέρεια…
parapolitika.gr

1 σχόλιο:

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Ξεχάσατε να συπολογίσετε στην προβληματική σας και την αποχή. Όλοι οι απέχοντες οπαδοί του Σαμαρά ήσαν, που δεν θέλησαν να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο την διαφορά από τις εκλογές ανάδειξης προέδρου. Τέτοιο προσωποπαγές και αυταρχικό άτομο που είναι ο Σαμαράς, μπορούσε σε μια αντίθετη περίπτωση να πάθει τίποτε και μετά άντε να τρέχει το κόμμα να παρακαλάει πάλι την Μπακογιάννη να επιστρέψει για να γίνει πρόεδρος.