Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Η αυτοδιοίκηση δείχνει το δρόμο για το μέλλον


   Οι αυτοδιοικητικές εκλογές και ιδιαίτερα ο β’ γύρος, επιβεβαίωσαν την άρνηση των πολιτών να συμπορευθούν με το υπάρχον πολιτικό σύστημα.  
Η μεγάλη αποχή, που σε ορισμένους νομούς της χώρας ξεπερνά το 60%, έδειξε ότι οι ψηφοφόροι δεν οδηγούνται στις κάλπες με κομματική φόρτιση, αλλά συνειδητά απέχουν και δε νομιμοποιούν κανένα νικητή.
   Η επικράτηση μεταξύ άλλων των κ.κ. Καμίνη, Μπουτάρη και Τατούλη έδειξε ότι τα πρόσωπα είναι πάνω από κόμματα και στέρεες λογικές. 
Ο ελληνικός λαός επιθυμεί συνεννόηση, συνεργασία και υλοποίηση προγραμμάτων, που θα ενδυναμώνουν την ευρωπαϊκή φυσιογνωμία των πόλεων
Αναζητούμε διεξόδους από τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε, με άναρχους τρόπους και λάθος τακτική. 
Δεν αξιοποιούμε το φυσικό πλούτο της χώρας, δεν κάνουμε management, δεν καινοτομούμε, δε δίνουμε τη δυνατότητα στη νέα γενιά να πρωταγωνιστήσει....
   Οφείλουν οι υπάρχοντες πολιτικοί σχηματισμοί να αναγνώσουν προσεχτικά τα αποτελέσματα της κάλπης. Θα διαπιστώσουν ότι οι έλληνες πολίτες επιβραβεύουν το νέο και άφθαρτο, ενώ την ίδια στιγμή απορρίπτουν ξύλινους πολιτικούς λόγους. 
Έχουμε εισέλθει σε μια νέα εποχή, όπου πρωταγωνιστές θα είναι οι τεχνοκράτες πολιτικοί
Τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα, που απαιτούν εύστοχες και ταχύτατες λύσεις. Δεν είναι ώρα να μεγαλοποιούμε τα δεδομένα και να αποφεύγουμε τις ευθύνες μας. 
Ο λαός απαιτεί να γνωρίζει με λεπτομέρεια τις κινήσεις των κυβερνώντων του και επιθυμεί χρονοδιάγραμμα για έξοδο από την κρίση.
   Προτείνω τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εντός των επόμενων ημερών και πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2011. 
Να αποφασισθεί ομόφωνα η σύσταση μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και να συμμετάσχουν προσωπικότητες απ’ όλους τους χώρους. 
Να δοθεί η ευκαιρία στους ικανότερους να δουλέψουν για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση
Ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος μας.  
Να μην επιτρέψει ο κ. Παπούλιας να συνεχισθεί αυτή η κατάσταση και να εκβιάσει με την παραίτησή του, αν τα κόμματα δεν καταλήξουν στον πρωθυπουργό που θα ηγηθεί της επανάστασης για τη σωτηρία της χώρας μας. Δεν είναι λύση οι απολύσεις εργαζομένων, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η αύξηση των φόρων και η συχνή αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος.
   Χρειάζεται ανάπτυξη, αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του κράτους, εξασφάλιση φορολογικών κινήτρων για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και συμμετοχή των ιδιωτών στις ΔΕΚΟ για να γίνουν κερδοφόρες και να δημιουργήσουν εξειδικευμένες θέσεις απασχόλησης.
   Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έδωσαν το στίγμα της νέας εποχής που έρχεται! Όποιος επιμείνει στο παρελθόν θα ξεπεραστεί. 
Όλοι μαζί ας δουλέψουμε περισσότερο κι ας παράγουμε για το μέλλον της χώρας μας. Οι ώρες που διανύουμε είναι κρίσιμες. Η σημερινή κυβέρνηση αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις των περιστάσεων. 
Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!

                                                                                                    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
                                                                                                               ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ                

1 σχόλιο:

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Εδώ δημιουργείτε (ελπίζω όχι σκοπίμως) σύγχυση. Ουδέποτε κάποιος που είχε στην κατοχή του την καρέκλα την μοιράστηκε εκουσίως με άλλους. Το θέμα αυτό προβάλλει σαφώς και πρόβλημα απαραίτητου χώρου. Και μην μου πείτε για καναπέδες, που χωράνε περισσότεροι. Αυτούς τους έχει αγκαζάρει όλους για πάρτη του ο κυρίαρχος λαός.