Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Συμφωνία κορυφής στη Νέα Δημοκρατία

Σφόδρα ενοχλημένος εμφανίζεται σε συζητήσει ς με τους στενούς του συνεργάτες ο κ. Καραμανλής εξ αφορμής δημοσιευμάτων που τον εμπλέκουν με ποικίλους τρόπους στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρώην Πρωθυπουργός – όπως ισχυρίζονται συνομιλητές του- ότι δεν επιχείρησε να διοχετεύσει καμία απολύτως πληροφορία ή κρίση  σχετικά με πρωτοβουλίες προσωπικοτήτων που κινούνται στον χώρο της Κεντροδεξιάς.
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν σύννεφα στις σχέσεις των δύο ανδρών αφού ο κ. Καραμανλής δεν έχει σε καμία περίπτωση  εμφανιστεί επικριτικός έναντι του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.  
Μάλιστα ...
- όπως οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν- υπάρχει θετικό κλίμα σε όποιες συνομιλίες έχουν πραγματοποιηθεί  ανάμεσα στις δύο πλευρές μέχρι σήμερα.  
“Πρέπει να γίνει σαφές οτι ο κ. Καραμανλής κόπιασε να κρατήσει ενωμένο το κόμμα και ποτέ δεν θα ήθελε να δει την παράταξη κατακερματισμένη” επισημαίνει παλιό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που γνωρίζει καλά τα όσα συμβαίνουν στο εσωκομματικό πεδίο αλλά και στα στρατόπεδα  και των δυο πλευρών.
Σχετικά με την Ντόρα Μπακογιάννη ο κ. Καραμανλής έχει μέχρι αυτή την ώρα  επιφυλαχθεί να εκφράσει τις όποιες κρίσεις και εκτιμήσεις του αφού μια τέτοια πρωτοβουλία είναι απολύτως βέβαιο οτι θα προκαλούσε σοβαρές αναταράξεις σε πολλά επίπεδα.
Είναι στο μεταξύ γνωστό οτι  έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς παράπονα εκ μέρους στελεχών του “καραμανλικού μπλοκ” για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται απο μια μικρή μειοψηφία στελεχών του περιβάλλοντος Σαμαρά.
Στο μεταξύ η διαρροή πληροφοριών μέσω δημοσιευμάτων απο το περιβάλλον του κ. Σαμαρά περί εξομάλυνσης  των σχέσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές ικανοποίησε την Παναγή Κυριακού και οι στενοί συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού υποδέχθηκαν με συγκρατημένο ενθουσιασμό την είδηση.
“Ποτέ απο την δική μας πλευρά δεν είχαμε ανοιχτά θέματα ούτε καχυποψία με τον κ. Σαμαρά ή με συνεργάτες του” τονίζουν στελέχη του περιβάλλοντος Καραμανλή.
Ωστόσο σχετικά με την διαρροή εκ μέρους του σκληρού πυρήνα των “σαμαρικών” για δήθεν αδιαφορία του κ.΄Καραμανλή στην περίπτωση του κ. Γκιουλέκα στον Δήμο Θεσσαλονίκης, πολιτικοί φίλοι του πρώην Πρωθυπουργού οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους απο την Συμπρωτεύουσα τονίζουν οτι έδωσαν μεγάλη μάχη για την εκλογή Γκιουλέκα και έκαναν όσα περισσότερα μπορούσαν στο μέτρο που ο υποψήφιος δήμαρχος τους αξιοποίησε.
 Πηγή

1 σχόλιο:

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Αναμφίβολα στήριξε ο Κ. Καραμανλής την προσπάθεια εκλογής του κ. Γκιουλέκα. Το πρόβλημα με την δυσφορία των Σαμαρικών ευρίσκεται αλλού και όσα λέγονται έχουν απλά προσχηματικό χαρακτήρα. Αυτά που τραβάει ο Κώστας τα ξέρω, γιατί και γω τραβάω τα ίδια με την γυναίκα μου. Όταν με βλέπει να φεύγω από το σπίτι στολισμένος για συναντήσω την άλλη, δεν με ρωτάει για ποιο λόγο αυτή δεν με ικανοποιεί πια, αλλά μου λέει:
- Έλα πάλι μέσα ρε, ξέχασες να σφουγγαρίσεις.