Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Τι έφταιξε και έχασε ο Νικήτας;

kaklamanis.jpg
Πάντα μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση εξάγονται τα πολιτικά συμπεράσματα.
Τώρα όλοι οι εμπλεκόμενοι με την προεκλογική εκστρατεία του Ν. Κακλαμάνη μπαίνουν στο στόχαστρο της κριτικής.

Άλλοι λένε ότι φταιει η «αλαζονεία» της εξουσίας, και ο φόβος του νέου που έρχεται.. καθώς και τα χτυπήματα κάτω από την ζώνη, που τελικά έφεραν τα αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα.
Αντί η «δημαρχιακή» ομάδα να προβάλει το έργο της δημοτικής αρχής, και να εστιάσει στο καινούριο, στο νέο, και την ανανέωση, αυτή εγκλωβίσθηκε στους ξένους, το τζαμί, και στις δήθεν τρικλοποδιές του κ. Καμίνη στο έργο του δήμου, με προσωπικές βολές εκατέρωθεν...
Ο Νικήτας κατά τα λεγόμενα αρκετών, έχασε τους νοικοκυραίους, που «πίστεψαν» ότι σε αυτές τις εκλογές το νέο εκπροσωπείται από την ομάδα του κ. Καμίνη, και όχι από τον απερχόμενο πλέον Νικήτα Κακλαμάνη, που απολογούταν συνεχώς, για όλους και για όλο, είτε έφταιγε, είτε όχι.
Η αλαζονεία, έγκειται στο γεγονός ότι η προεκλογική εκστρατεία ήταν μικρής διάρκειας, με αποτέλεσμα ο νεοεμφανισθείς στην «πολιτική» ζωή του τόπου, πρώην συνήγορος του πολίτη, κέρδισε τις εντυπώσεις, και οδήγησε αρκετούς Αθηναίους να τον επιλέξουν για νέο «διαχειριστή» της πρωτεύουσας, ως τεχνοκράτη, και όχι ως πολιτικό πρόσωπο.
Σε αυτό «βοήθησε» και η Ντόρα Μπακογιάννη, που την τελευταία εβδομάδα, με αλλεπάλληλα τηλέφωνα από το πολιτικό της γραφείο, ζητούσε από τους πολίτες να στηρίξουν τον Νικήτα, που ως αποτέλεσμα είχε να «θυμώσει» το Σαμαρικό στρατόπεδο της Αθήνα που τελικά δεν τον στήριξε αναλόγως.
Από την άλλη κύκλοι προσκείμενοι στον Αντώνη Σαμαρά λένε ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επικεντρώθηκε εκεί που του ζητήθηκε να «βοηθήσει», και εκεί που πίστευε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα, αφήνοντας αιχμές κατά του Νικήτα, ότι δεν του ζήτησε την βοήθειά του, και ως εκ τούτου δεν «ασχολήθηκε» μαζί του διότι όπως έλεγε ο Νικήτας, αυτή τη μάχη έστω και οριακά θα την κέρδιζε.
Εξάλλου την τελευταία εβδομάδα ο απερχόμενος δημοτικός άρχοντας προσπάθησε να γυρίσει τις «γειτονίες» της Αθήνας, αλλά ο χρόνος ήταν πολύ λίγος, και οι Αθηναίοι ήδη είχαν σχηματίσει εικόνα για το που θα δώσουν την ψήφο τους.
Τέλος να αναφέρουμε τα δυο πρόσωπα κλειδιά της αναμέτρησης, που ήταν ο «ακραίος» κ. Μιχαλολιάκος, και ο «ουδέτερος» κ. Αμυράς, που και οι δυο «έκλεψαν» πολύτιμους σταυρούς από τον Νικήτα, που τελικά του στοίχισαν την εκλογή..
parapolitika.gr

1 σχόλιο:

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Κουστούμια ήταν αυτά που διάλεξε για την εκλογική καμπάνια ο κ. Ψινάκης; Χαθήκανε οι ρόμπες της γιαγιάς και τα βαρέλια με τις τιράντες, που μοιράζουν τα καζίνα στους ρέστους; Ας δανειζόντουσαν τουλάχιστον στο φινάλε στολές Ζορό από τον Πανίκα, ή κανένα παντελόνι από τον Πάγκαλο, για να μπει όλο το υψοψήφιο δημοτικό συμβούλιο μέσα.