Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Βουλγαράκης: Ο Σαμαράς φέρθηκε επιπόλαια στα σκαλιά της Ρηγίλλης...


Όλα ανοιχτά για το πολιτικό του μέλλον αφήνει ο Γ. Βουλγαράκης, στην πρώτη του συνέντευξη λίγες ώρες έπειτα από το αθωωτικό αποτέλεσμα της Βουλής.

Ο κ. Βουλγαράκης άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το πως θα κινηθεί στο μέλλον, ενώ άφησε αιχμές για τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
«Ήμουν και είμαι ΝΔ. Είναι θέμα συνείδησης. Δεν μπορώ να αποποιηθώ κάτι που υπάρχει μέσα στα κόκαλά μου» είπε στον realfm και στον Νίκο Χατζηνικολάου αλλά πρόσθεσε:
 «Οι εξελίξεις στην κεντροδεξιά είναι ραγδαίες. Θα παρακολουθήσω την ομιλία της κ. Μπακογιάννη. Ακούω και τον κ. Καρατζαφέρη. Η κεντροδεξιά πολυδιασπασμένη δεν έχει μέλλον»...
Ο κ. Βουλγαράκης δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το τι θα πράξει, απέφυγε να σχολιάσει τη στάση της ΝΔ καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέλιξης που είχε η υπόθεση του Βατοπεδίου, άφησε όμως σαφείς αιχμές για τη στάση του κ. Σαμαρά.
«Θέλω να καταλάβω που το πάει η ΝΔ. Μπερδεύτηκα πιο πολύ μετά από τις τελευταίες εκλογές» είπε ο κ. Βουλγαράκης και πρόσθεσε:
«Ο κ. Σαμαράς έχει κάνει σοβαρές τοποθετήσεις. Δεν θέλω να μιλήσω επειδή εκείνος φέρθηκε επιπόλαια στα σκαλιά της Ρηγίλλης. Όλα μπορεί να γίνουν. Εδώ ο κ. Σαμαράς έγινε αρχηγός της ΝΔ»...
Ο πρώην υπουργός έκανε για μία ακόμα φορά την αυτοκριτική του λέγοντας πως η συμπεριφορά του πολλές φορές προκάλεσε αίσθημα αλαζονείας στους πολίτες, έστρεψε όμως τα βέλη του προς το εσωτερικό της ΝΔ:
«Όλη αυτή η υπόθεση για εμένα και ενδεχομένως για τον Ρουσόπουλο είχε εσωκομματική αφετηρία. Υιοθετούσαν κάποιοι στη ΝΔ τα επιχειρήματα του ΠΑΣΟΚ. Οι ‘πιπιλομανώληδες’ όπως τους λέω εγώ» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Είναι πολύ δύσκολο να εκφράσω τα συναισθήματά μου. Όταν καταρρέει ο κοινωνικός σου ιστός. Να διασύρεται η οικογένειά σου, να έχεις πρόβλημα με τα 4 παιδιά σου και να χάνεις την μητέρα σου.
Να προσπαθείς να μιλήσεις και να μην σε ακούνε» σημείωσε ο κ. Βουλγαράκης και πρόσθεσε πως η χθεσινή διαδικασία απέδειξε ότι «κάποιοι συνάδελφοι μπορούν να βγάζουν τα κομματικά γυαλιά». 
parapolitika.gr

1 σχόλιο:

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Οπωσδήποτε συμπαθώ τον κ. Βουλγαράκη ως άνθρωπο, όμως δεν μπορώ να μην αναφέρω την γνώμη μου, ότι αυτός στερείται σοβαρότητος, ειδικά αναλογιζόμενος εκείνο το "κάηκαν και κάτι δέντρα".
Τον κατανοώ όμως ως νεοδημοκράτη, βλέποντας τον κ. Σαμαρά να κλαδεύει όχι μόνο τους κλάδους, αλλά να τσεκουρώνει και τον κορμό του πρώην μηχανισμού, όχι μόνο του κ. Καραμανλή αλλά και σχεδόν όλων των πέριξ. Ο κ. Σαμαράς δεν εξελέγει πρόεδρος της ΝΔ. από το κόμμα, αλλά από τυχάρπαστους. Αυτό που ονόμασε "δημοκρατία βάσης" στην ουσία ήταν παράκαμψη του κόμματος με στόχο την ανοιξιάτικου τύπου μεταλλαγή του. Στην ουσία κλιμάκωσε αντικαραμανλισμό, χωρίς να θίξει άμεσα προσωπικά τον κ. Καραμανλή, ώστε να φανεί ως δήθεν συνεχιστής.
Ο κ. Βουλγαράκης δεν φαίνεται να έχει κατανοήσει, ότι τα ίδια παρασκήνια που τον εξέθρεψαν, στην συνέχεια τον αποδόμησαν, για να κάνουν την δουλίτσα τους. Ότι δηλαδή ο σημερινός τύπος του πολιτικού είναι εκ των προτέρων αναλώσιμος. Στο τέλος την πληρώνουν, αλλά πάντοτε με το αζημίωτο.
Στον κανόνα αυτόν μόνο ένα πολιτικό πρόσωπο (συνυπολογιζομένων των επιστήθιων) μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση. Αυτός είναι ο κ. Καραμανλής.
Η υπερεξουσία είναι πολύ καλός παίκτης και αφάνταστα δύσκολος αντίπαλος. Απέναντί της μπορούν να σταθούνε μόνο αυτοί που κάνοντας πολύ σεξ, μετά πηδάνε από μπαλκόνια.
"Θέλετε αίμα στην αρένα" είχε γράψει τότε ο Ζαχόπουλος, συνθέτοντας το ροκ του μέλλοντός μας, στην βάση ότι την επόμενη φορά πρέπει να νικήσει ο ταύρος με ήττα του ταυρομάχου, παρά τις υπνωτικές ενέσεις που του κάνουν. Εύχομαι την βιάγκρα που ξέμεινε, να την έστειλε ο Ζαχόπουλος στην Ραφήνα. Το ούζο για το πάρτυ που αναμένεται, θα το φέρουμε εμείς.
Κώστα μου, καλό βόλι σε όλους μας.