Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Στο 8 - 5 «κλείδωσε» ο συσχετισμός δυνάμεων

xartis_perifereies.JPG
Στο 8 - 5 «κλείδωσε» ο συσχετισμός δυνάμεων στις περιφερειακές εκλογές με το ΠΑΣΟΚ να κερδίζει τις Περιφέρειες Αττικής, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης...
Ενώ η Νέα Δημοκρατία «κέρδισε» τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Ιονίων Νήσων.
Οι έξι από τους εκλεγέντες Περιφερειάρχες είναι σήμερα και μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2011 Νομάρχες, οπότε θα ...
αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα.
Πρόκειται για τους κ.κ. Γιάννη Σγουρό, Γιώργο Δακή, Αλέξανδρο Καχριμάνη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, Γιάννη Μαχαιρίδη και Κλέαρχο Περγαντά.
Νίκη στο νήμα για τον Γιάννη Μπουτάρη στο δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος με καταμετρημένο το 98,91% συγκεντρώνει ποσοστό 50,17% (51.598 ψήφοι), έναντι 49,83% (51.246 ψήφοι) του υποψηφίου της ΝΔ Κώστα Γκιουλέκα.
Σήμερα ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο, η Θεσσαλονίκη γύρισε την πλάτη στην παρακμή, τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης εν μέσω επευφημιών και έκανε λόγο για ιστορική νίκη για την πόλη που ανήκει σε όλους.
Ποτέ δεν ήμουν πιο αισιόδοξος για το μέλλον της πόλης, δήλωσε ο κ. Μπουτάρης. Είναι η πρώτη νίκη μεταξύ αυτών που θα ακολουθήσουν έχουμε ακόμη πάρα πολλή δουλειά, συμπλήρωσε.
Στους άλλους μεγάλους δήμους, νέος δήμαρχος Αθηναίων εκλέγεται ο Γιώργος Καμίνης συγκεντρώνοντας ποσοστό 51,95%, με καταμετρημένο το 97,29%, έναντι 48,05% του απερχόμενου δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη.
Νίκη του Βασίλη Μιχαλολιάκου στον Πειραιά, όπου σε ποσοστό ενσωμάτωσης σχεδόν 70%, εξασφαλίζει ποσοστό 51,95% έναντι 48,05% του Γιάννη Μίχα.
Στην Πάτρα τέλος, ο Γιάννης Δημαράς με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων επικράτησε του Δημήτρη Κατσικόπουλου, συγκεντρώνοντας ποσοστό 53,63% έναντι 46,37% του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ. 
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: