Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Siemens: «Non paper» για τρεις πρώην υπουργούς του ΠαΣοΚ!

Την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ζητούν οι εφέτες - ανακριτές για 21 συσκευές που κατασχέθηκαν από τα γραφεία της Siemens, προκειμένου να διαπιστωθούν οι επαφές που είχε ο Μ. Χριστοφοράκος από το 2003 και μετά.
Εν τω μεταξύ, την ύπαρξη non paper της Siemens Hellas προς τους τότε υπουργούς του ΠαΣοΚ, Κ. Σκανδαλίδη, Α. Τσοχατζόπουλο και Γ. Παπαντωνίου επιβεβαίωσε εμμέσως στην κατάθεση του ο πρώην τεχνικός διευθυντής της εταιρείας, Δ. Δενδρινός.
Τα non paper συνέπεσαν χρονικά με την περίοδο της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), τον Μάρτιο του 2003, για την ανάθεση της υλοποίησης του συστήματος C4i.
Τους υπουργούς «καίει» το ίδιο το ημερολόγιο του Μ. Χριστοφοράκου, στο οποίο αναφέρεται «ΚΥΣΕΑ: Σκανδαλίδης, Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου. Να στείλουμε δύο non paper» (5/3/2003).
Μια εβδομάδα μετά το ΚΥΣΕΑ αποφασίζει οριστικά την ανάθεση του C4i στην κοινοπραξία SAIC, όπου συμμετείχε η Siemens
Την απόφαση υπογράφουν, μεταξύ άλλων, και οι τρεις υπουργοί.
Οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής συνεχίζονται σήμερα με την κατάθεση του...
εκπροσώπου της εταιρίας επικοινωνίας Civitas, Γ. Φλέσσα, σχετικά με τα όσα έχουν γραφτεί ότι οι εταιρείες επικοινωνίας χρησιμοποιήθηκαν για να περάσουν χρήματα σε πολιτικούς ή δημοσιογράφους για να διαμορφωθεί θετικό κλίμα υπέρ της εταιρείας.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: