Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Καθυστερούν τα δάνεια του ΤΕΜΠΜΕ σε μικρομεσαίους

Όπως σας είπαμε και χθες στην σχετική μας ανάρτηση, κόλλησαν στις Τράπεζες τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, οι επιχειρήσεις ακούν μόνο εξαγγελίες!

Μεγάλη καθυστέρηση λοιπόν στην υλοποίηση, τόσο του προγράμματος εγγυημένων δανείων του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) για την κάλυψη χρεών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, όσο και του προγράμματος εγγυημένων δανείων του ΤΕΜΠΜΕ για κάλυψη χρεών σε προμηθευτές, δύο μήνες μετά την ανακοίνωσή τους από την κυβέρνηση, διαπιστώνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΒΕΑ).
Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΒΕΑ, παρά το δίμηνο που έχει μεσολαβήσει από την ανακοίνωση περί ετοιμότητας του προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ, και ενώ απέμενε η υπογραφή των συμφωνιών με τις τράπεζες, «αποδεικνύεται έπειτα από την έρευνα του ΒΕΑ στην τραπεζική αγορά ότι οι περισσότερες τράπεζες, είτε δεν... γνωρίζουν, είτε δεν έχουν ακόμη οδηγίες, είτε δεν θεωρούν το πρόγραμμα επιχειρηματικά ελκυστικό και ως εκ τούτου εκφράζουν τη δυσπιστία τους ή στην καλύτερη των περιπτώσεων δέχονται αιτήσεις αλλά δεν είναι οριστικά έτοιμες να αντιμετωπίσουν το πρόγραμμα και το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο».
Το ΒΕΑ σημειώνει με έμφαση ότι λόγω των συνθηκών της αγοράς και των σοβαρών διαχειριστικών δυσχερειών που παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις και δη οι μικρότερες θα πρέπει η κυβέρνηση να είναι συνεπής προς τις ανακοινώσεις της. «Κάθε φορά που ανακοινώνονται μέτρα στήριξης δημιουργούνται ελπίδες στον επιχειρηματικό κόσμο. Η σύγχυση βλάπτει τις επιχειρήσεις που κινούνται σε λανθασμένα επιχειρηματικά πλάνα.
Το ΒΕΑ ζητεί αρμοδίως διευκρινίσεις για το πρόβλημα που προέκυψε και την κυβερνητική παρέμβαση και την εξεύρεση λύσης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: