Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Δημοσκόπηση χαστούκι της Public Issue


Η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης στα πολιτικά κόμματα κατακρημνίζεται σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue που παρουσιάστηκε στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης χαρακτηριστικό της δυσαρέσκειας της κοινής γνώμης είναι το στοιχείο ότι η αποχή και η αντικομματική ψήφος αποδοκιμασίας έχει εκτιναχθεί στο 34,5%, από 8,5% που ήταν τον Οκτώβριο του 2009.
Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την κρίση δύο στους τρεις πολίτες απαντούν καμία, με ποσοστό 66% έναντι 28% τον Οκτώβριο του 2009. 
Το 26% θεωρεί... καλύτερη την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μόλις το 5 τη ΝΔ.
Μία ποσοστιαία μονάδα χρειάζεται ο «κανένας» για να καταλάβει τον τίτλο του καταλληλότερου πρωθυπουργού, αφού στο συγκεκριμένο ερώτημα οι πολίτες δίνουν 41% στον Γ. Παπανδρέου, 40 στον κανένα και 18 στον Α. Σαμαρά.
Ενδεικτικό του πολιτικού κλίματος είναι και το ό, τι μόνο το 20% θέλει κυβερνήσεις αυτοδυναμίας, ενώ το 35% είναι υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, το 20% θέλει οικουμενική, 8% νέα κόμματα, 4 % κανέναν και το 14% δεν έχει γνώμη.
Επίσης το 53% πιστεύει ότι η χώρα θα πάει σε πρόωρες εκλογές και μόνο το 34% πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.
Το 72% (έναντι 52% τον Φεβρουάριο του 2010) θεωρεί ότι η χώρα είναι σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το 84% των ερωτηθέντων είναι δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της δημοκρατίας, ποσοστό που αποτελεί μεταπολιτευτικό ρεκόρ.
Τέλος το 81% εκτιμά ότι θα σημειωθούν κοινωνικές συγκρούσεις τους επόμενους μήνες και το 69% πιστεύει ότι η κατάσταση της οικονομίας θα χειροτερέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: