Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Στην νέα τάξη πραγμάτων, εσείς θα είστε τα πράγματα


Θα μας πάρουν και πάλι τα μέτρα το φθινόπωρο

Μάζι με τα πρωτοβρόχια, βροχή θα πέσουν και τα νέα μέτρα το φθινόπωρο, προκειμένου η ΚΡΑΤΟΣ Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης να εισπράξει την επόμενη δόση του δανείου, απο τους "φιλόπτωχους" τοκογλύφους της τρόικας.

Πηγές της Κομισιόν αναφέρουν ότι το κλιμάκιο του ΔΝΤ που έρχεται στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες θα φέρει στη βαλίτσα και το νέο φιρμάνι αφού έτσι κι αλλιώς πρόοδο της οικονομίας δεν υπήρχε περίπτωση να υπάρξει. Tο σχέδιο όμως φαίνεται οτι πηγαίνει πολύ καλά αφού οι διεθνείς τοκογλύφοι διασφαλίζουν τα χρήματα τους απο το ξεπούλημα της χώρας όπως....

... αυτό περιγράφεται στο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση με σύμμαχο το ΛΑ.Ο.Σ. που ήταν και το μοναδικό κόμμα υποστήριξης του κυβερνητικού έργου στη βουλή.

Για επικοινωνιακούς λόγους κυβέρνηση και τρόικα, μέσω των φερέφωνων τους και Μέσα Μαζικής Ε(ξ)ημέρωσης θα ανακοινώσουν στο λαουτζίκο οτι η πρόοδο της οικονομίας δεν κρίθηκε ικανοποιητική έτσι ώστε η κυβέρνηση να μοιραστεί το πολιτικό κόστος με την τρόικα που δεν εκλέγεται αλλά ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας που παρέδωσε η κυβέρνηση μαριονέτα με το σχετικό μνημόνιο παράδοσης που υπέγραψε ώς δήθεν μοναδική επιλογή "σωτηρίας".


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η νέα καταιγίδα μέτρων θα περιλαμβάνει:

Την αύξηση του φόρου στους τόκους των καταθέσεων έτσι ώστε να μεταφερθούν περισσότερα κεφάλαια στο εξωτερικό.

Τον περιορισμό δαπανών των δήμων πέραν όσων προβλέπει ο “Καλλικράτης” κατά ακόμη 500 εκ. ευρώ

Την μείωση των δημοσίων επενδύσεων κατά 200 εκ. ευρώ

Την αναβολή επ αόριστο της θεσμοθέτησης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Την περαιτέρω μείωση των πάσης φύσεως κοινωνικών παροχών κατά 400 εκ. ευρώ

Τον οριστικό τερματισμό των επιδομάτων που αντικατέστησαν τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας των δημοσίων υπαλλήλων

Την πλήρη κατάργηση των επιδομάτων για τους συνταξιούχους

Την αποσύνδεση των συντάξεων από τον πληθωρισμό έτσι ώστε να μην υπάρχουν πλέον όρια στο ψαλίδισμα των συντάξεων που θα μετατραπούν σε οικονομικά βοηθήματα (κάτι σαν χαρτζιλίκι)

Την περαιτέρω αύξηση του φόρου πολιτελείας

Την περαιτέρω αύξηση της τιμής των τσιγάρων κατά τουλάχιστον 20 λεπτά

Την περαιτέρω αύξηση κατά τουλάχιστον 10 λεπτά ακόμη στα καύσιμα

Ένταξη περισσότερων αγαθών στο συντελεστή του 23% ΦΠΑ ή νέα αύξηση του ΦΠΑ από 23% σε 25%

Την εκ νέου περικοπή έως και πλήρη κατάργηση των υπερωριών στο δημόσιο με στόχο αργότερα και στο ιδιωτικό τομέα

Την μείωση των επιδομάτων ανεργίας (έτσι ώστε να εξαθλιωθεί το κύμα ανέργων που αναμένεται να γεμίσει τις λίστες) Στόχος η ημιαπασχόληση για να μην εμφανίζονται στις λίστες ανεργίας τα πραγματικά ποσοστά της κοινωνικής κατάντιας.

Ηφαίστειο που βράζει η κοινωνία !

Σημασία για την τρόικα δεν έχει ποιός νομίζουν οι Έλληνες οτι κυβερνά τον τόπο αλλά πώς δυνατόν θα περάσουν πάση θυσία στη κοινωνία τα μέτρα που διασφαλίζουν τα λεφτά τους μέσα απο τις περικοπές (αφού ανάπτυξη δεν πρόκειται να υπάρξη) και της αυξήσεις των φόρων έτσι ώστε να εξαγοράσουν τη χώρα στο χαμηλότερο δυνατόν κόστος.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άλλωστε φαίνεται πως έχει ήδη ολοκληρώσει το έργο της με την εγκαθίδρυση της τρόικας και την παράδοση της χώρας μέσω του μνημονίου που έχει ήδη υπογραφεί.

Έτσι λοιπόν και με το άλλωθι της δήθεν νωπής λαικής εντολής (αλα Καραμανλής) η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αφού εκπλήρωσε το σχέδιο παράδοσης της χώρας θα αποχωρήσει διακριτικά και "δημοκρατικά" (πριν τους πάρουν με τις πέτρες) και οι Έλληνες θα πιστέψουν και πάλι οτι κέρδισαν και οτι ξημερώνει καινούργια μέρα...

Με τον τρόπο αυτό θα αναλάβουν οι επόμενοι εθνοσωτήρες να πείσουν τους Έλληνες οτι υπάρχη εθνική ανάγκη να εκτελεστούν οι εντολές της τρόικας , και το σχέδιο θα συνεχιστεί ... κανονικά.

Ενδέχετε μάλιστα να υλοποιηθεί και το πρόσχημα της "κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας" που έχει βαπτιστεί έτσι για να έχει πατριωτική χρειά και να πείσει το λαουτζίκο για τον "πατριωτικό" χαρακτήρα των μέτρων της τροικας.

http://tiresias-press.blogspot.com/2010/06/blog-post_06.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: