Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Απειλεί Σημίτη ο Μαντέλης!

Η Ζήμενς κρατάει το κλειδί των πολιτικών εξελίξεων 

Βουλευτές της Εξεταστικής ζητούν να δώσει τις λίστες με εκείνους που λάδωσε

Τελικά το μέγιστο σκάνδαλο της Siemens, που ταλανίζει την πολιτική ζωή της χώρας επί μήνες, αναδεικνύεται σε καθοριστικό κλειδί των πολιτικών εξελίξεων, παρά τις... φιλότιμες προσπάθειες απαξίωσης του έργου της Εξεταστικής Επιτροπής, με συμβολή –δυστυχώς– και του προέδρου της, με επιτηδευμένες διαρροές και «αποκαλύψεις» που βγάζουν μόνο γέλια.
Θεωρείται φυσικά βέβαιο πως οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις του δικομματισμού θα επιχειρήσουν να κλείσουν άρον άρον την περαιτέρω διερεύνηση του σκανδάλου, αφού απ’ τους κόλπους τους προέρχονται τα ενεχόμενα πολιτικά πρόσωπα.
Ωστόσο από ένα σημείο και μετά η ροή των εξελίξεων καθίσταται ανεξέλεγκτη, με ό,τι αυτό σημαίνει. Και σημαίνει πολλά, πάρα πολλά. Αφού ακόμα και έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ απαιτούν να έρθουν όλα, μα όλα στο φως και να μην υπάρξει η παραμικρή συγκάλυψη.

Βέβαια αυτό δεν είναι πάντοτε εύκολο. Για παράδειγμα, με έντονο παρασκήνιο, απειλές, εκβιασμούς συγκαλύφτηκαν τα δεκάδες ονόματα δημοσιογράφων που υπάρχουν στις λίστες της Siemens, μίσθαρνα όργανά της. Και από εκεί που το θέμα αυτό «έπαιζε» για 2-3 μέρες, όλως περιέργως εξαφανίστηκε!

Αλλά, επαναλαμβάνουμε, ορισμένες εξελίξεις είναι πια αδύνατο να συγκαλυφθούν. Και από αυτήν ακριβώς την άποψη ισχυριζόμαστε πως τα όσα έρχονται είναι πολύ πιθανό να αποτελέσουν κλειδί στις πολιτικές εξελίξεις.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται πως οι περιπτώσεις των Τσουκάτου και Μαντέλη είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου!

Για παράδειγμα, σήμερα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» αποκαλύπτει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πτυχή του όλου θέματος, που επιβεβαιώνει το πρωτοσέλιδο της προηγούμενης Κυριακής, που τόνιζε ότι ήρθε ο Μαντέλης για να βάλει φωτιά στο πολιτικό σύστημα... Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές μας πληροφορίες:

• Ο Τάσος Μαντέλης διεμήνυσε στον Κώστα Σημίτη ότι σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν θα αποδεχθεί να πάει σαν πρόβατο επί σφαγήν και να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος του σκανδάλου, για να συγκαλυφθούν οι μεγάλοι ένοχοι!

• «Δεν θα τα φορτωθώ εγώ όλα. Αν δεν πέσω στα μαλακά, θα μιλήσω για τον αδελφό σου», προειδοποιεί ο πρώην στενότατος συνεργάτης του Κ. Σημίτη, ο οποίος ακριβώς λόγω της θέσης που κατείχε και των προνομιακών σχέσεων που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό, γνωρίζει πολλά για πολλούς...


Ποιοι θέλουν κουκούλωμα και απαξίωση;

Και είναι γεγονός ότι βολεύει πολλούς να κλείσει η υπόθεση του μέγιστου σκανδάλου με μοναδικά ονόματα των έτσι κι αλλιώς καμένων Τσουκάτου και Μαντέλη και με τους εξοπλισμούς των γραφείων του Κυρ. Μητσοτάκη και οι υπόλοιποι ένοχοι να... συνεχίσουν να γελάνε σε βάρος των κορόιδων.

Ακριβώς όμως αυτό το ενδεχόμενο έχει οδηγήσει σε έντονες αντιδράσεις βουλευτών τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. Με παραστάσεις τους, με δηλώσεις τους, με επιστολές τους στις κομματικές ηγεσίες, στο πλαίσιο ενός έντονου παρασκηνίου, οι βουλευτές αυτοί, οι οποίοι –τονίζουμε– δεν είναι λίγοι:

• Εκφράζουν τους έντονους φόβους τους ότι μια ακόμα συγκάλυψη σκανδάλου θα απαξιώσει ακόμα περισσότερο το ήδη απαξιωμένο δικομματικό σύστημα και αυτή η απαξίωση είναι σφόδρα πιθανό να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, ακόμα και σε ένα νέο πολιτικό σκηνικό (επ’ αυτού υπάρχει παρασκήνιο, το οποίο καταγράφουμε σε άλλη σελίδα).

• Ιδιαίτερα βουλευτές οι οποίοι συμμετέχουν στην Εξεταστική τονίζουν ότι δεν θα αποδεχθούν να φορτωθούν οι ίδιοι αυτήν την απαξίωση. Γνωρίζουμε συγκεκριμένα ονόματα βουλευτών που διατυπώνουν αυτήν τη θέση.

• Προειδοποιούν ότι σε μια τέτοια περίπτωση, κουκουλώματος, θα αντιδράσουν και μάλιστα έντονα, αφού δεν αποδέχονται να γίνουν οι «δακτυλοδεικτούμενοι».

Πιέστε τη Siemens!

Οι ίδιοι βουλευτές –και επιμένουμε, η αντίδραση είναι διακομματική...– απαιτούν απ’ την κυβέρνηση και απ’ τα κόμματά τους να γίνουν οι εξής κινήσεις, ώστε να μην οδηγηθούμε σε συνολική απαξίωση:

• Μέσω μιας εμπεριστατωμένης έρευνας να προσδιοριστεί επακριβώς το ύψος της ζημίας που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των διαδρομών του μαύρου πολιτικού χρήματος, των λαδωμάτων και γενικά των σχέσεων με πολιτικά πρόσωπα.

• Να απαιτήσει η κυβέρνηση απ’ τη Siemens να δώσει όλα τα ονόματα αυτών που λάδωσε, ακόμα και με τη «θυσία» της παραίτησής της από άλλες αξιώσεις. Υπενθυμίζουμε ότι «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» ήδη απ’ την περασμένη Κυριακή έχει θέσει ακριβώς αυτό το ζήτημα.

• Να γίνει επιτέλους γνωστό το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού μέχρι στιγμής έχουμε το φαινόμενο άλλο κόστος να δίνει ο Γερουλάνος και άλλο ο Σαχινίδης! Και αυτό το αίτημα το υποβάλλουν λόγω της ύπαρξης του συστήματος C4Ι που αποτελεί ένα απ’ τα σημαντικότερα τμήματα του συνολικού σκανδάλου της Siemens.

• Να ελεγχθούν πλήρως όλοι οι λογαριασμοί των υπουργών Μεταφορών, Δημόσιας Τάξης και Πολιτισμού, καθώς και όποιου άλλου έχει χειριστεί συμβόλαια με τη Siemens.


Δυσαρέσκεια
για Βαλυράκη...

Στο πλαίσιο των διακομματικών αντιδράσεων για μια πορεία απαξίωσης του έργου της Εξεταστικής, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, ακόμα και οργή, για τον ρόλο που έχει παίξει τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος της Εξεταστικής Σήφης Βαλυράκης.

Είναι έτσι κι αλλιώς γεγονός ότι η συμπεριφορά του Σ. Βαλυράκη έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις.

Μάλιστα ακόμα και βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ ισχυρίζονται ότι έχει δημιουργηθεί ένα άτυπο κέντρο «αποκαλύψεων», στην ουσία αποπροσανατολισμού, αποτελούμενο απ’ τον Σήφη Βαλυράκη, τον Χάρη Παμπούκη, αλλά και τον Νίκο Παπανδρέου!


Λάδι τούς βγάζει
η επιστολή!


Εξάλλου έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πόρισμα της επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για περαιτέρω διερεύνηση του σκανδάλου υπό την εποπτεία του υπουργού Οικονομικών και με συμμετοχή του γ.γ. του υπουργείου κ. Πλασκοβίτη, δεν... βγάζει τίποτα παραπάνω απ’ τα ήδη γνωστά. Και είναι κι αυτό ένα ακόμα ενισχυτικό σημείο της εκτίμησης ότι η όλη υπόθεση πάει μεθοδευμένα για κουκούλωμα. Κι αν αυτό αληθεύει, οι αντιδράσεις θα είναι –επαναλαμβάνουμε– ανεξέλεγκτες...
Επίσης επισημαίνεται ότι και ο διάδοχος του Μιχ. Χριστοφοράκου, ο Ρ. Φίσερ, ουδέν ουσιαστικό προσέφερε στην επιτροπή και κατόπιν στάλθηκε... αναβαθμισμένος στην Τσεχία!


Οι δημοσιογράφοι... αθωώθηκαν!

Ένα επιπλέον ενισχυτικό στοιχείο της μεθόδευσης για το κουκούλωμα είναι και το γεγονός ότι ύστερα από πιέσεις, εκβιασμούς, μεγάλο παρασκήνιο, τελικά κουκουλώθηκαν τα ονόματα δεκάδων δημοσιογράφων οι οποίοι τα έπαιρναν κανονικά απ’ τη Siemens, είτε ως... «χορηγίες», είτε ως «δωράκια», είτε για να... αναλάβουν «μελέτες»!

Ο αξιότιμος μάλιστα Ρ. Φίσερ μίλησε για 2 δημοσιογράφους οι οποίοι είχαν αναλάβει τη... σύνταξη μελέτης για την εταιρεία! Αλλά, επαναλαμβάνουμε, τα ονόματα είναι δεκάδες. Μεταξύ αυτών πολλοί μεγαλοδημοσιογράφοι, οι οποίοι μάλιστα παρελαύνουν απ’ τις οθόνες μας για να ενημερώνουν «έγκυρα» τον ελληνικό λαό! Η δημοσιοποίηση των ονομάτων θα προκαλούσε σεισμό!

Κι επειδή στη χώρα μας ορισμένες ισορροπίες και διαπλοκές μεταξύ της πολιτικής και μιντιακής εξουσίας παραμένουν ταμπού, επήλθε ο μεγάλος συμβιβασμός. Με εκατέρωθεν βέβαια «παραχωρήσεις». Ακόμα και βουλευτές που έβγαιναν στα ΜΜΕ και μιλούσαν στεντορεία τη φωνή για ονόματα δημοσιογράφων, όλως περιέργως σιώπησαν. 
Κοινώς... μούγγα!
Το Παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια: