Όσα διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα και πολύ περισσότερο, όσα επιδιώκει να διαμορφώσει ως δήθεν ασφαλιστικό σύστημα, ΔΕΝ πρόκειται να εφαρμοστούν ούτε και να έχουν κάποιο αποτέλεσμα.
Ο λόγος –πέρα από το ανεδαφικό του πράγματος- είναι απλός: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ.
Η κυβέρνηση ξεκίνησε να λύσει δήθεν το ασφαλιστικό ξεκινώντας από το μικρότερο πρόβλημα που είναι οι ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.
Το ασφαλιστικό ...
(σύνταξη, υγεία, πρόνοια) μπάζει από τον κλάδο υγείας και από τον άθλιο υπολογισμό (ψέματα) στην πρόνοια.
(σύνταξη, υγεία, πρόνοια) μπάζει από τον κλάδο υγείας και από τον άθλιο υπολογισμό (ψέματα) στην πρόνοια.
ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις γνωρίζουν ότι η μαύρη τρύπα και το μαύρο χρήμα ρέει στην υγεία. Τους έσκασε λοιπόν η φούσκα και προσπαθούν με λύσεις του παρελθόντος, με θεωρίες του Πλάτωνα Τήνιου και του Κώστα Σημίτη (1988-1994) να αντιμετωπίσουν την φούσκα.
Η δε τρόικα ενδιαφέρεται για τα επόμενα τρία χρόνια να πάρουν τα λεφτά τους και όχι για το τι θα γίνει μετά το 2015 ή το 2018.
Η φούσκα για το δήθεν κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα έσκασε και αυτή, αποκαλύπτοντας τα επί δεκαετίες ψεύδη του πολιτικού συστήματος. Τα ψέματα στα οποία στηρίκτηκε το πολιτικό σύστημα είναι πολλά, πρακτικά και θεωρητικά. Υπολογίστε ότι παρα την εισφοροδιαφυγή τα Ασφαλιστικά Ταμεία είχαν πλεονάσματα.
Όμως οι συνεχείς χαριστικές διατάξεις σε πρόνοια και συντάξεις κυρίως όμως το ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ, οι ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ και η ανοικτή ΚΛΟΠΗ στον κλάδο Υγείας, συνέβαλαν στην διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.
Το κοινωνικό κράτος (υγεία, συνταξιοδοτικό και πρόνοια) κοστίζει τα τελευταία χρόνια περί τα 42 δις ευρώ τον χρόνο.
Τα Ταμεία εισπράττουν 19 δις ευρώ, αν η εισφοροδιαφυγή (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) είναι 30% σημαίνει ακόμα 6 δις, σύνολο 25 δις ευρώ. Πέστε ότι μπορούμε να εισπράξουμε 30 δις ευρώ. Έως τα 42 δις, μας λείπουν 12 δις ευρώ, έλλειμμα κάθε χρόνο.
Οι θεωρίες περί τριμερούς χρηματοδότησης του ασφαλιστικού ηταν το ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ. Διότι είναι μία (1) αυτή του φορολογούμενου –εργαζόμενου πολίτη.
Ο πολίτης πληρώνει 4 φορές το ίδιο πράγμα και δεν το έχει:
Πληρώνει ως ασφαλισμένος (εργαζόμενος ή εργοδότης) , πληρώνει ως φορολογούμενος (αφού ο προϋπολογισμός στηρίζει τα Ταμεία και την πρόνοια), έχει ιδία συμμετοχή (σε φάρμακα ή νοσήλια) και πληρώνει φακελάκι ή εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Οι συντάξεις αν και είναι ευκολότερο να υπολογιστούν επειδή είναι μηνιαίο κόστος για την κυβέρνηση (προυπολογισμό) προσπαθούν αν τις πειράξουν για να μειώσουν τις μηνιαίες πληρωμές. Η Τρόικα (ΔΝΤ κα) ενδιαφέρονται για τα επόμενα τρία χρόνια να μειωθεί το έλλειμμα για να πάρουν τα λεφτά τους. Χέστηκαν για τις συντάξεις μετά το 2015 ή το 2018 ή το 2050.
Όμως η έλλειψη χρημάτων και η σήψη του συστήματος έφερε στο προσκήνιο και τον κλάδο ΥΓΕΙΑΣ οπου επικρατούν συνθήκες ανοικτής κλοπής.
Οι υπερτιμολογήσεις στα φάρμακα, στα ιατρικά υλικά και προμήθειες και στις ίδιες τις ιατρικές πράξεις, οδήγησαν το ασταθές σύστημα, σε χρεοκοπία.
ΟΛΑ όσα υποτίθεται πως ρυθμίζει η σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον κλάδο υγείας (περικοπές δαπανών, ρύθμιση τιμής φαρμάκων, κλέφτες φαρμακοποιοί ή γιατροί, ηλεκτρονική συνταγογράφηση κλπ, κλπ) είναι παραμύθια. Πρόκειται για προγράμματα που για να στηθούν θα στοιχίζουν εκατομμύρια στο κράτος, χωρίς να υπάρξει η ανάλογη ωφέλεια.
Τούτη την ώρα συνεχίζονται τα ψεύδη (ηθελημένα ή αθέλητα) τα οποία στο τέλος του έτους θα αποκαλυφθούν.
Το αποτέλεσμα θα είναι να κοπούν φάρμακα και υπηρεσίες αν δεν έχεις να πληρώσεις.
Υ.Γ. Ποιες είναι οι θεωρίες του Πλάτωνα Τήνιου και του Κ. Σημίτη. Πρόκειται για την περίφημη σύνταξη τριών πυλώνων, μια θεωρία την οποία υπερασπίστηκε ως σύμβουλος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ξανά ΠΑΣΟΚ (και ΝΔ μετά το 2004;) ο Πλάτωνας Τήνιος και για την οποία έχει αρθρογραφήσει το 92-94 ο Κ. Σημίτης.
Υπάρχει η βασική (προνοιακή σύνταξη), η σύνταξη βάσει των ετών που εργάστηκες και η σύνταξη βάσει επικουρικών ταμείων ή η προσφυγή σε ιδιωτικούς φορείς.
Αυτό που δεν έγινε αποδεκτό το 2001 ήρθε τώρα ως πρόταση Λοβέρδου και υποτίθεται ως πρόταση του ΔΝΤ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου