Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Η "Νέα Ελλάδα" θ' ανακοινωθεί το φθινόπωρο...

Επισπεύδει τις διαδικασίες για τη συγκρότηση του νέου κόμματος η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη


O κύβος ερρίφθη πλέον από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αναγγελία του νέου κόμματος στον χώρο της Κεντροδεξιάς.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το κόμμα της ανεξάρτητης βουλευτού αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές του φθινοπώρου, παρά τον αρχικό σχεδιασμό να γίνει η αναγγελία μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην κεντροδεξιά παράταξη και στο παρασκήνιο πυκνώνουν οι επαφές της κυρίας Μπακογιάννη, η οποία ετοιμάζεται συστηματικά για το εγχείρημα, το οποίο ...
απαξιώνει η Ρηγίλλης, λέγοντας ότι «έχει μείνει χωρίς στρατό».

Στο πολιτικό γραφείο της κυρίας Μπακογιάννη, στον πεζόδρομο της Διον. Αρεοπαγίτου, πυκνώνουν οι επαφές της τις τελευταίες ημέρες. Η επίθεση που εξαπέλυσε την περασμένη Δευτέρα στον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά κατηγορώντας τον ότι οδηγεί το κόμμα σε συρρίκνωση και σε «απόκομμα τύπου Πολιτικής Ανοιξης» ήταν ενδεικτική της αλλαγής του σχεδιασμού της.

Αν και κορυφαία κομματικά στελέχη επιμένουν ότι «η Μπακογιάννη δεν τραβάει, αφού είναι μέρος του συστήματος», πως «κανείς στην επαρχία δεν έχει εκδηλώσει σοβαρά ενδιαφέρον για το τι κάνει η Ντόρα», ενώ άλλοι εκτιμούν ότι κόμμα Μπακογιάννη δεν πρόκειται να γίνει, η πρώην υπουργός προχωρεί ακάθεκτη.

Η αρχική σκέψη ήταν να επενδύσει πολιτικά η κυρία Μπακογιάννη σε ενδεχόμενη ήττα της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου και να ανακοινώσει το κόμμα της αμέσως μετά. Στο επιτελείο της όμως φοβούνται έντονα το σενάριο των διπλών εκλογών και έτσι αποφάσισαν να επιταχυνθούν οι κινήσεις, ώστε το νέο κόμμα να έχει διάρκεια λειτουργίας τουλάχιστον δύο μηνών.

Η ίδια έχει βυθιστεί στη σκληρή πραγματικότητα της «κομματικής λάντζας», αφού πρέπει να στήσει εκ του μηδενός και σε χρόνο ρεκόρ ένα νέο κόμμα. Συναντά καθημερινά άτομα που έρχονται από την επαρχία και ζητούν να μπουν στην πολιτική, ενώ έχει επαφές με εκπροσώπους πολλών κοινωνικών φορέων και οι συνομιλητές της λένε ότι κάνει αθόρυβη προετοιμασία.

Και το όνομα αυτού «Νέα Ελλάδα»;
Το νέο σχήμα θα έχει τη δομή των ευρωπαϊκών κομμάτων, ενώ μέχρι στιγμής το νέο κόμμα παραμένει αβάπτιστο, αν και έχει συζητηθεί το όνομα «Νέα Ελλάδα», χωρίς να επιβεβαιώνεται. Προ ημερών όμως μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι ακολουθεί «λογική πολιτικού οπορτουνισμού» και τόνισε με έμφαση ότι «αυτή είναι η παλιά Ελλάδα».

Μέχρι στιγμής δαπανάται πολύς χρόνος σε συσκέψεις και επικοινωνία με στελέχη ανά την επικράτεια, ενώ το επόμενο στάδιο θα είναι η συγγραφή της ιδρυτικής διακήρυξης. Παράλληλα θα συνεχίσει τη συστηματική κριτική των κινήσεων του κ. Σαμαρά και ορισμένα στελέχη δεν αποκλείουν η αντεπίθεσή της να κλιμακωθεί με την αποχώρηση τουλάχιστον ενός βουλευτή από την ΚΟ και αρκετών μελών της ΚΕ, τις παραμονές του συνεδρίου του κόμματος (25-27 Ιουνίου).

Η κυρία Μπακογιάννη έχει την ενεργό στήριξη του πατέρα της, πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη, που συναντά σχεδόν καθημερινά στελέχη και διάφορους παράγοντες της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής, ενώ ιδιαίτερα επιφυλακτικός είναι ο αδελφός της κ. Κυρ. Μητσοτάκης . Το επιτελείο της παραμένει το ίδιο, ενώ πιο απελευθερωμένοι είναι οι βουλευτές που τη στηρίζουν, μεταξύ των οποίων η κυρία Ελσα Παπαδημητρίου, οι κκ. Κ. Κιλτίδης, Γ. Κοντογιάννης, ο ευρωβουλευτής κ. Θ. Σκυλακάκης κ.ά. «Οχι, δεν θα κάνω κόμμα με την κυρία Μπακογιάννη» ξεκαθάρισε χθες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τι ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ θα ειναι αυτη με την.... Ντορα και τον πατερα της (μπρρρ) ?

Αυτη η αμερικανοδουλη και ΟΙΚΤΡΑ αποτυχημενη πολιτικος το μονο που πρεπει να κανει (μηπως και σωθει) ειναι να ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ οχι μονο απο την πολιτικη , αλλα και την κοινωνικη ζωη αυτης της πολυπαθης χωρας. Αν νομιζει το περιφερομενο αυτο σουργελο της πολιτικης (ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΚΛΗΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ που μπορω να βρω γιαυτην)ΟΤΙ Η ΝΔ 'δεν εχει στρατο΄ καποιος να της υπενθυμιση οτι η ιδια οχι μονο δεν εχει 'στρατο' αλλα ουτε ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ουτε καν ΜΥΑΛΟ. Ας κανει (απο)κομμα ετσι για να εχουν ενα στοχο τα γιαουρτια.