Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ποιος πιστεύει πλέον τον Παπανδρέου ;

Πήγε χθες ο Παπανδρέου σε μια άσχετη εκδήλωση, στα Ποσιδώνεια και κάλεσε τις κάμερες για να δηλώσει ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει με πτώχευση.
Τα ίδια είχε βάλει και τον Παπακωνσταντίνου να πει νωρίτερα, όμως η πραγματικότητα τον διαψεύδει πέρα για πέρα. 

Σήμερα ο Bloomberg δημοσιεύει έρευνα που πραγματοποίησε μεταξύ αναλυτών και επενδυτών διεθνώς, οι οποίοι σε ποσοστό 75% βλέπουν χρεοκοπία της Ελλάδας.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, αναλυτές και επενδυτές δεν πιστεύουν ότι το πρόγραμμα στήριξης της ευρωζώνης θα κατορθώσει να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η Ελλάδα όσο και άλλες περιφερειακές οικονομίες, ενώ υπάρχει και ένα 40% που υποστηρίζει την πιθανότητα η χώρα μας να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.
Το 48% των συμμετεχόντων εμφανίζονται μη ...
ευνοϊκοί απέναντι στον επικεφαλής της ΕΚΤ Jean-Claude Trichet, με το 41% να εκφράζει θετική γνώμη για τον ισχυρό Ευρωπαίο τραπεζίτη, ενώ υπάρχει και ένα 27% που έχει αρνητική άποψη για την γενικότερη προσπάθεια του κ. Trichet.
«Ο Trichet θυσίασε την ανεξαρτησία της ΕΚΤ προκειμένου να στηρίξει την Ελλάδα», τονίζει ο κ. Cyril Boudin, trader της UniCredit στο Λονδίνο και ένας εκ των συμμετεχόντων στην έρευνα.
Υπάρχει, πάντως και ένα 37% που υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα στήριξης της ευρωζώνης θα πετύχει τους στόχους του.
Περισσότερο από το 60% των επενδυτών θεωρούν ότι το ευρώ θα συνεχίσει να υποχωρεί εντός του επόμενου τριμήνου έναντι του δολαρίου.
Κι επειδή θα νομίζει κανείς ότι οι έρευνες, έστω και σε αυτό το τόσο υψηλό επίπεδο από ένα διεθνούς φήμες οικονομικό πρακτορείο είναι κατευθυνόμενες, εμείς θα σας πούμε μόνο ότι επισήμως η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει υστέρηση εσόδων κατά 700 εκατ. ευρώ, επισήμως ο πληθωρισμός τον Μάιο εκτινάχθηκε στο 5,4%, επισήμως σήμερα το spread του δεκαετούς ομολόγου κινείται στις 560 μονάδες όταν στις άλλες επίφοβες χώρες, Ισπανία και Πορτογαλία, τα spreadʼs των ομολόγων τους βρίσκονται στις 208 και 272 μονάδες αντίστοιχα. 
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: