Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Κουβαρντάδες με δανεικά


Οι καθημερινές αποκαλύψεις για αξιωματούχους που έχουν υπέρμετρα πλουτίσει στη διάρκεια της θητείας τους σε κυβερνητικά πόστα, που έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα επιτείνουν την αγανάκτηση των πολιτών, που ζητούν κάθαρση, αλλά και απόδοση των ποσών που έκαναν φτερά από τα κρατικά ταμεία.
Το πολιτικό σύστημα δείχνει ζαλισμένο από όλες αυτές τις αποκαλύψεις και επιχειρεί ανεπιτυχώς για την ώρα να κάνει κινήσεις αυτοκάθαρσης που όμως δεν πείθουν. 
Είναι προφανές ότι με αυτό το κλίμα και με δεδομένη την κατηφόρα που ακολουθεί για το επόμενο χρονικό  διάστημα στα οικονομικά όλων των εργαζόμενων οι πολιτικοί μας ταγοί βλέπουν την πόρτα εξόδου από τα βουλευτικά τους έδρανα. 
Εκτός αν περισωθούν με τριπλές εκλογές τον προσεχή Νοέμβριο, που δεν θα έχει παρέλθει δεκαοκτάμηνο οπότε θα τους περισώσει η λίστα του αρχηγού.
Βεβαίως πρόωρες εκλογές είναι μια ...
κουβέντα. 
Με τα χάλια των οικονομικών της χώρας είναι απαγορευτική ακόμη και μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. 
Κι αυτό γιατί στην Ελλάδα των εμίρηδων και των κακομοίρηδων το πολιτικο σύστημα έχει φροντίσει κάθε εκλογική αναμέτρηση να είναι ιδιαίτερα πολυδάπανη.
Ένα σωρό κατηγορίες πολιτών με πρώτους και καλύτερους αυτούς του υπουργείου Εσωτερικών εισπράττουν ένα επιπλέον μισθό σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Παράλληλα χρησιμοποιείται  η αργία της Κυριακής για να δικαιολογηθούν ένα σωρό πρόσθετες αμοιβές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αγγλία οι εκλογές γίνονται κατά παράδοση ημέρα Πέμπτη για να περιορίζονται έτσι σε χαμηλότερα επίπεδα οι εκλογικές δαπάνες.
Όσο για τις επιχορηγήσεις που δίνονται στα κόμματα. 
Στην Ελλάδα το 2009, δόθηκαν στα κόμματα εκατό σαράντα εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην Αγγλία το ποσό αυτό δεν ξεπέρασε τα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ. 
Να υπενθυμίσουμε ότι τα κόμματα στην Αγγλία επικοινωνούν με σαράντα εκατομμύρια και πλέον ψηφοφόρους, ενώ στην Ελλάδα με οκτώ εκατομμύρια.
Αλλά υπάρχει και το χειρότερο που αφορά τα δύο κόμματα της εξουσίας.
Παρά τον πακτωλό αυτό των χρημάτων, επειδή το κρατικό χρήμα ουδείς απ ότι φαίνεται αξιωματούχος, και οι εξαιρέσεις στην ουσία επιβεβαιώνουν τον κανόνα, το σέβεται τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν προεξοφλήσει κρατικές χορηγίες μέσω της κρατικής επίσης Αγροτικής τράπεζας μέχρι το 2016.
Αυτή η εικόνα φανερώνει χωρίς άλλα στοιχεία την ανεύθυνη διαχείριση του κρατικού χρήματος από τους κομματικούς σχηματισμούς.
Και δεν φτάνει αυτό, μέχρι τώρα δεν έχουν συμφωνήσει τα κόμματα να δημοσιοποιούν έσοδα-έξοδα και με αυτό τον τρόπο να εμφανίζονται όλες και οι πάσης φύσεως χορηγίες.
Έτσι θα περιοριστεί σημαντικά η διακίνηση μαύρου χρήματος στα κόμματα. Αν κάποιος ή κάποιοι διαφωνούν, είναι απλό δεν θα λαμβάνουν την κρατική χορηγία. 
Και βεβαίως αυτή θα πρέπει να μειωθεί σε αριθμούς που θα είναι ανάλογοι με τα όσα δίνονται στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Οι κουβαρντάδες πολιτικοί με δανεικά, που πληρώνουν τώρα τα κορόιδα οι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι μας τελείωσαν.
του Τάσου Παπαδόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: