Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Κι εσείς... να μας λείπετε

Στη συνέντευξη-ποταμό που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα», ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε μεταξύ άλλων και σε ερώτηση για την ηγετική υπεροχή του Κώστα Καραμανλή έναντι του ιδίου.
«Να μου λείπουν τέτοια ηγετικά προσόντα», σχολίασε με νόημα.
Μάλιστα... Ξέρετε, και εμείς θα λέγαμε... να μας λείπατε γενικά. Από την πολιτική ζωή και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην ζούμε με το άγχος ότι μπορεί και να γίνετε κάποια μέρα πρωθυπουργός.
Γιατί, αν δεν είχατε εκείνο το γνωστό ρολόι, που σας κληρονόμησε ο παππούς σας, και αν δεν σας έλεγαν Παπανδρέου, μάλλον θα σας βλέπαμε στο show «Ελλάδα έχεις ταλέντο».
Να διαψεύδετε όλα τα προγνωστικά για το πόσο συχνά και με πόση χάρη μπορεί ένας ψηλός μουστάκι και σπαστά ελληνικά να πέφτει από το ποδήλατο...
.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν σε πειθουν τα επιχειρηματα μου, τοτε τιποτα δεν θα σε πεισει (εκτος και αν εχεις επενδεδυμενα συμφεροντα στον τομεα αυτο).
Πρωτον, και δευτερον, μιλαμε για τις πραξεις κυριως του κ. Παπανδρεου. Υπενθυμιζω μερικες απο την θητεια του στα υπουργια (απο)παιδειας !! και Εξωτερικων (δυναμεων). Διαβασε προσεκτικα τα 4-7 τα οποια ΜΑΣ ΚΑΙΝΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΜΕ ΖΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

1) Εγκατέλειψε συστηματικά και καθ ολοκληρία την πολιτική παρακαταθήκη του Α Παπανδρέου επί εποχής Σημίτη και κατόπιν, αποσιώπησε την πολιτική του γραμμή, εξαφάνισε μεθοδικά τα κείμενα και τα βιβλία που αποκαλύπτουν την διάσταση απόψεων και την σύγκρουση προσανατολισμού, που έχει με τον αποπεμφθέντα (ιδεολογικά) από τον ίδιο Α Παπανδρέου!
2) Καθήλωσε και εκμεταλλεύτηκε συναισθηματικά τους παλιούς Ανδρεϊκούς, που αναπολούσαν στο όνομα την αναβίωση της πολιτικής του γραμμής, τους εκπαραθύρωσε όμως σταδιακά, ως πιστούς στον Ανδρέα και τους εξαφάνισε από τα πολιτικά όργανα (κομματική ιεραρχία- βουλή) μέχρι ενός.
3)Θέλει ένα δικό του μεταλλαγμένο προσωποπαγές κόμμα και εκεί οδηγεί τις εξελίξεις. Ένα ιδιαίτερα μωροφιλόδοξο κοινωνικό στρώμα κομματικών γραφειοκρατών αποϊδεολογικοποιημένο και έτοιμο για όλα, τον ακολουθεί τυφλά, δίχως πολιτικές θέσεις, σε αυτή την κατεύθυνση για λόγους υπαρξιακούς.
4) Δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την ίδρυση του Νατοϊκού στρατηγείου στην Λάρισα δίχως όρια!!! ευθύνης ολόκληρο το Αιγαίο (παραβίαση δόγματος Α. Π).
Προώθησε την μονομερή από μέρους της χώρας μας Ελληνοτουρκική «φιλία», παρότι η Τουρκία σε κανένα θέμα δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση καλής θέλησης.(Η μονομερής φιλία είναι δειλία και υποδηλώνει δουλικότητα). Προωθεί (Αμερικανική εντολή ) την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως πλήρες μέλος, με κίνδυνο μεταξύ άλλων δεινών την δημογραφική κατάληψη της Ελλάδας.(Ακόμη και την ύστερη αλλαγή γραμμής από τον Κ Σημίτη καταδίκασε!!). Δέχεται την πλήρη ένταξη της Τουρκίας, δίχως προϋποθέσεις την άρση της απειλής του τουρκικού casus belli, για τα 12 μίλια στο Αιγαίο και κυρίως την απομάκρυνση των στρατευμάτων κατοχής της Κύπρου.
5) Προώθησε και επιμένει στην επαναφορά το διαλυτικού-καταστροφικού σχεδίου ΑΝΑΝ, ενάντια στις διαθέσεις του Ελληνοκυπριακού λαού και πολέμησε αποτελεσματικά, τον εθνικά αντιστεκόμενο ηγέτη, Τάσσο Παπαδόπουλο και τον συμπαραταγμένο μαζί του Βάσσο Λυσσαρίδη.
6) Υπέγραψε με την Τουρκία την συμφωνία νόθευσης της ιστορικής αλήθειας στα βιβλία της ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού και Γ Λυκείου, για τον συνωστισμό στην Σμύρνη και την «προσάρτηση το 1912 ( όχι απελευθέρωση) της Μακεδονίας στην Ελλάδα». Υπερασπίζεται μάλιστα μετά την απόσυρση του το περιλάλητο αντεθνικό βιβλίο! (Δηλώσεις κ Ραγκούση εκ μέρους του! Διόρισε μάλιστα τους υπέρμαχους της παραχάραξης της ιστορίας Θάλεια Δραγώνα και Γιώργο Παπαδημητρίου ως βουλευτές!!! επικρατείας του ΠΑΣΟΚ).
7)Αποδέχθηκε την ύπαρξη ζωτικών συμφερόντων!! της Τουρκίας στο Αιγαίο ( συμφωνία της Μαδρίτης-διαμαρτυρία 10 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και του Κ Παπούλια).Έτσι άνοιξε το δρόμο για τις «γκρίζες ζώνες».