Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Φόβοι μήπως «κολλήσει» η διεθνείς οικονομία

Οι χώρες πρέπει να προετοιμάζονται για το χειρότερο, παρά το γεγονός ότι η μορφή της γρίπης των χοίρων θεωρείται ήπια ...
Ο φόβος ότι η γρίπη των χοίρων -που έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο 152 ανθρώπων- ενδέχεται να εξελιχθεί σε πανδημία και να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις οικονομικές αγορές και πτώσεις των μετοχών των αεροπορικών εταιρειών, κυριαρχούσε χθες διεθνώς. Οι χώρες πρέπει να προετοιμάζονται για το χειρότερο, παρά το γεγονός ότι η μορφή της γρίπης των χοίρων θεωρείται ήπια, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) .

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Κέιτζι Φουκούντα, «οι χώρες πρέπει να προετοιμαστούν για πανδημία της γρίπης των χοίρων».


Ανέφερε, επίσης, ότι ο ΠΟΥ εξακολουθεί να διατηρεί στη φάση κινδύνου αριθμός 4 την επιδημία της γρίπης των χοίρων στην κλίμακα που φτάνει έως το 6. Στη φάση αυτή «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή» τόνισε.


Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων ατόμων που έχουν προσβληθεί από τη γρίπη των χοίρων είχε αυξηθεί χθες στους 79 σε όλο τον κόσμο, εκτός του Μεξικού.


Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι επιβεβαιώθηκε πως σε πέντε πολιτείες της χώρας έχουν καταγραφεί 64 περιπτώσεις της γρίπης των χοίρων και ότι πολλά άτομα νοσηλεύονται με συμπτώματα της γρίπης.


Προηγούμενη ανακοίνωση έκανε λόγο για 40 περιπτώσεις στις ίδιες πέντε πολιτείες. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ κήρυξε χθες την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Ένα πρώτο ύποπτο κρούσμα της γρίπης των χοίρων εντοπίστηκε χθες στην Αυστρία, ενώ στην Ολλανδία, το Ινστιτούτο για την Υγεία και το Περιβάλλον (RIVM) ανακοίνωσε ότι «ορισμένα ύποπτα κρούσματα» της γρίπης των χοίρων εντοπίστηκαν στη χώρα

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: