Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Το μοντέλο με τις κοκορομαχίες στα δελτία κλείνει τον κύκλο του

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ «Το μοντέλο με τις κοκορομαχίες στα δελτία κλείνει τον κύκλο του»

Aυτή είναι η άποψη του γνωστού δημοσιογράφου όπως δημοσιεύεται στο MEDIANEWS της εφημερίδας Παρασκήνιο, αυτού του Σαββατοκυριακου.
Ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ και των «Νέων» μιλά στο «Παρασκήνιο» για τις νέες τεχνολογικές μόδες που έρχονται για να μείνουν και για τις παλιές τηλεοπτικές που μας αφήνουν… χρόνους .
Τι γίνεται με τον 9,84; Πιστεύετε ότι θα φτάσει κάποτε εκείνη η στιγμή που θα έχουν λυθεί τα προβλήματα του δημοτικού ραδιοφώνου;
Το πρόβλημα είναι ένα και σημαντικό. Είναι η μετατροπή όλων των δημοτικών ραδιοφώνων, σύμφωνα με το νόμο, σε Ανώνυμες Εταιρείες. Εάν τα δημοτικά ραδιόφωνα γίνουν ανώνυμες εταιρείες, όπως λέει ο νόμος, αυτό σημαίνει ότι δεν θα διατηρήσουν τους ίδιους εργαζόμενους. Και αυτό είναι το βασικό πρόβλημα. Βέβαια, η Ενωση Συντακτών κάνει μεγάληπροσπάθεια το τελευταίο διάστημα, μέχρι το τέλος του χρόνου όπου υπάρχει η προθεσμία αυτή, να αλλάξει το νόμο.------------------------
Η TV επιμένει ψυχαγωγικά
Με περισσότερα (;) ψυχαγωγικά προγράμματα φουλάρουν οι δεξαμενές προγράμματος των καναλιών, λίγο πριν την εκπνοή της παρούσας τηλεο-πτικής σεζόν, αλλά και κάνοντας σχέδια για την επόμενη. Μαγειρικά realities, shows και γενικά ανάλαφρα προγράμματα κάνουν την εμφάνισήτους και κερδίζουν τηλεοπτικό κοινό, τη στιγμή που χάνουν έδαφος πολιτικές και ενημερωτικές εκπομπές. Μόδα που θα περάσει ή αλλάζει γενικότερα το τηλεοπτικό τοπίο; Οι επόμενοι μήνες θα δείξουν.
και 20 σελίδες με ειδήσεις για την τηλεόραση, τις εφημερίδες, το internet και το ραδιόφωνο.
στην εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, που σέβεται τα blogs.

Δεν υπάρχουν σχόλια: