Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Σε απολογία Τσουκάτος και άλλοι 17 για την Siemens

Μετά τις απολογίες, ο ανακριτής αναμένεται να ανοίξει και τον δικαστικό φάκελο της προμήθειας του συστήματος ασφαλείας C4Ι
| 28/04/2009 - 20:44
Νέες φωτιές στο πολιτικό σκηνικό ανάβει η υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens με τον 4ο ειδικό ανακριτή κ. Νίκο Ζαγοριανό να έχει αρχίσει ήδη να στέλνει τις κλήσεις σε απολογία 18 ακόμη προσώπων που φέρεται να εμπλέκονται στη σκανδαλώδη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ που είχε υπογραφεί το 1997 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Οι μίζες έφτασαν τα 57 εκατομμύρια ευρώ και το κέρδος της Siemens τα 632 εκατομμύρια ευρώ!

Στη λίστα των κατηγορουμένων βρίσκεται μεταξύ άλλων και το όνομα του Θεόδωρου Τσουκάτου που επί χρόνια ήταν στενός συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και σημαίνων στέλεχος του κινήματος.
Ο ίδιος άλλωστε έχει παραδεχτεί ότι είχαν μπει ένα εκατομμύριο μάρκα στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν τις ευρωεκλογές του 1999, ποσό που όπως υποστηρίζει «προήλθε από τη μητρική εταιρία Siemens και ως εκ τούτου αποτελεί αναμφίβολα προϊόν νόμιμων δραστηριοτήτων».
Εκτός από τον κ. Τσούκατο, σε απολογία θα κληθούν πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ, καθώς και πρόσωπα που φέρονται να διευκόλυναν στο ξέπλυμα του «μαύρου χρήματος» το οποίο προερχόταν από τα ταμεία του γερμανικού κολοσσού.

Μετά τις απολογίες, ο ανακριτής αναμένεται να ανοίξει και τον δικαστικό φάκελο της προμήθειας του συστήματος ασφαλείας C4Ι καλώντας σε απολογία, σε πρώτη φάση, τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα τα οποία φέρονται να εξαπάτησαν το ελληνικό Δημόσιο. Χθες, έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. της Siemens Φόλκερ Γιουνγκ για τα κακουργήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: