Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Συνάντηση Κ. Καραμανλή με την ηγεσία της μειονότητας

By Factorx

Με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιο και την ηγεσία της ελληνικής μειονότητας συναντήθηκε σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή του στα Τίρανα.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός εκφώνησε λόγο σε πανηγυρική συνεδρίαση του αλβανικού κοινοβουλίου, όπου υπό το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών διαβεβαίωσε τους γείτονες ότι «η Ελλάδα θα παραμείνει καλός γείτονας, έμπιστος φίλος, στενός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και ελπίζουμε σύντομα μελλοντικός εταίρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αργότερα ο πρωθυπουργός δέχθηκε στο ξενοδοχείο, εκτός του προγράμματος της επίσημης επίσκεψης, τον πρόεδρο του Κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Βαγγέλη Ντούλε και της μειονοτικής οργάνωσης Ομόνοια κ. Βασίλη Μπολάνο, με τους οποίους συζήτησε προβλήματα που αφορούν στους Έλληνες ομογενείς της Αλβανίας. Όπως είναι γνωστό, πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μπολάνος και ο δήμαρχος της Χειμάρρας είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης και χρηματικό πρόστιμο από δικαστήριο της Αυλώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: