Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Αποστάσεις από τον Γιώργο παίρνουν κορυφαία στελέχη


Ενέσεις καθημερινότητας επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ στην πολιτική του, προσπαθώντας να μην εγκλωβιστεί στη σκανδαλολογία, την οποία ωστόσο δεν πρόκειται να εγκαταλείψει. Το δήλωσε άλλωστε χθες και ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Την ίδια ώρα, όμως, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαμηλώνουν τον πήχυ των ευρωεκλογών και λαμβάνουν αποστάσεις από το δημοψηφισματικό χαρακτήρα που ήδη έχει προσδώσει ο Γ. Παπανδρέου, για να μη συμβάλουν -όπως λένε- στο κλίμα που τείνει να διαμορφωθεί και συνδέει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με την επόμενη μέρα στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας χθες στον City 99,5 και αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είπε ότι στις ευρωεκλογές το διακύβευμα δεν είναι ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Πρόσθεσε πως ανεξάρτητα του τι λέει ή τι θα πει το ΠΑΣΟΚ για το δημοψηφισματικό τους χαρακτήρα, η χαλαρή ψήφος και οι διαρροές προς τα μικρά κόμματα θα υπάρξουν. Στην Ιπποκράτους δε, εκτιμούν ότι η διαρροή ψήφων προς τα μικρά κόμματα τους αφορά περισσότερο επειδή έχουν δύο σχηματισμούς στα αριστερά τους. Γι’ αυτό σχεδιάζουν κινήσεις με τις οποίες θα αμφισβητήσουν το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης ότι «ήττα της Ν.Δ. με 3 μονάδες διαφορά είναι μια διαχειρίσιμη ήττα, που ανατρέπεται». Παράλληλα δε, προσαρμόζουν την τακτική τους (εξ ου και η σκανδαλολογία που δεν εγκαταλείπεται στο ελάχιστο) στο στόχο της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής αλλά και συσπείρωσης της κομματικής βάσης του ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γ. Παπανδρέου περιόδευσε χθες στην Ανατολική Αττική και, θέλοντας να δείξει αυτό που λέει η Ιπποκράτους -ότι επιχειρείται ισορροπία ανάμεσα στην ανάδειξη των θεμάτων της οικονομίας και στην ανάδειξη των σκανδάλων- αναφέρθηκε στον πρόσθετο δανεισμό που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. «Ο ελληνικός λαός ρωτάει πού πήγαν τα λεφτά του. Προφανώς δεν πήγαν στην Παιδεία, τις υποδομές, το πράσινο, την ποιότητα ζωής στην πόλη. Προφανώς πήγαν αλλού», είπε ενώπιον πολιτών που συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο του Γέρακα, ενώ προηγουμένως είχε επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης και το Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης.
Σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί τη Σάμο, τους Φούρνους και το Αγαθονήσι. Στην ίδια γραμμή, ο Μ. Χρυσοχοΐδης επανέφερε το ζήτημα της ακρίβειας των καυσίμων, ενώ η Λ. Κατσέλη, αναφερόμενη στην απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών που προβλέπει παροχή εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου για τη ρύθμιση οφειλών προς τράπεζες από επιχειρήσεις, έκανε λόγο για «όργιο αδιαφάνειας και χαριστικών ρυθμίσεων που δεν έχει προηγούμενο και έχει στόχο την εκλογική πελατεία της Ν.Δ.».
ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: