Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Ημέρα πορίσματος για Παυλίδη

Κατόπιν τούτου, ο κ. Σιούφας προσδιόρισε τη συζήτηση του πορίσματος για τη ερχόμενη Δευτέρα (4/5) το απόγευμα, η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας με μυστική ψηφοφορία. Σημειώνεται ότι η απόφαση για την πρόταση της επιτροπής λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε, επίσης, ότι έφθασε στο Κοινοβούλιο η δεύτερη δικογραφία που αφορά την υπόθεση του πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη, για τις άγονες γραμμές της Δωδεκανήσου.

Την Τρίτη, προσήλθαν ενώπιιον της ειδικής επιτροπής για κατάθεση ο κ. Ρούτσης και για επανακατάθεση ο κ. Αναστάσιος Παυλίδης, ενώ στην απογευματινή συνεδρίαση κατέθεσαν οι εμπειρογνώμονες της Τράπεζας της Ελλάδας, που ήλεγξαν τους επίμαχους λογαριασμούς Παυλίδη και Μανούση.

Στο μεταξύ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην επιτροπή ζήτησαν τα παραστατικά των καταθέσεων του επιχειρηματία Κλεάρχου Ρούτση στον τραπεζικό λογαριασμό του Αναστασίου Παυλίδη, καθώς και των αναλήψεων του Αριστοτέλη Παυλίδη από τον ίδιο λογαριασμό (μετά την αγορά του επίμαχου διαμερίσματος).

Νέα προανακριτική ζητά το ΠΑΣΟΚ

Τη σύσταση νέας Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής σε βάρος του Αριστοτέλη Παυλίδη ζήτησαν 78 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με πρώτο υπογράφοντα το βουλευτή Σερρών Μ. Μπόλαρη. Σε σχετική πρότασή τους, που βασίζεται σε ανακριτική δικογραφία του Α' Τμήματος Πλημμελειοδικών Ρόδου, σχετικά με διαδικασία ανάθεσης δρομολογίου άγονων γραμμών στη Δωδεκάνησο, ζητούν τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης "για την ενδεχόμενη τέλεση, από τον πρώην Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλη Παυλίδη, του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας".

"Επειδή η παρούσα Βουλή βρίσκεται ήδη στη δεύτερη τακτική συνοδό της και είναι σφόδρα πιθανή η διάλυση της, επείγει η κίνηση της κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος διαδικασίας, ώστε να μη λήξει η κατά χρόνο αρμοδιότητα της Βουλής και να μη διαφύγουν του δικαστικού ελέγχου πράξεις που τελέστηκαν κατά την προηγούμενη βουλευτική περίοδο" τονίζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Εξάλλου, και με αφορμή την υποβολή της επικαιροποιημένης έκθεσης των ελεγκτών της Τράπεζας της Ελλάδας περί των συναλλαγών της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν στη σχετική εξεταστική επιτροπή, σχολίαζαν ότι "οι έρευνες παρέμειναν στο σκοτάδι".


Αντώναρος: "Δε συμμετέχουμε στη γελοιοποίηση της Δικαιοσύνης και της πολιτικής ζωής"


"Δεν συμμετέχουμε στη διαδικασία της μεθοδευμένης γελοιοποίησης της Δικαιοσύνης και της πολιτικής ζωής του τόπου". Αυτό δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος με αφορμή την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

"Το ΠΑΣΟΚ", είπε ο κ. Αντώναρος "αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι στερείται πολιτικής και ότι δεν υπολογίζει τους θεσμούς. Ο μόνος δρόμος που γνωρίζει είναι η αδίστακτη συντήρηση της σκανδαλολογίας, επιδιώκοντας να ευτελίσει τα πάντα. Εμείς δεν συμμετέχουμε σε καμία περίπτωση σε αυτή τη διαδικασία της μεθοδευμένης γελοιοποίησης της δικαιοσύνης και της πολιτικής ζωής του τόπου".



(με πληροφορίες από το ΑΠΕ)


Το μεσημέρι θα υποβληθεί στον Πρόεδρο της Βουλής, το πόρισμα της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση Παυλίδη, μετά από σχετικό αίτημα των μελών της προς τον κ. Δ. Σιούφα και ομόφωνη συμφωνία της ολομέλειας.
news 24/7

Δεν υπάρχουν σχόλια: