Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Η περίοδος είναι ύποπτη. Τά βασικά μυστικά μένουν εντός τού σκληρού πυρήνα εξουσίας τού Καραμανλή...

....Ο νέος σκληρός πυρήνας της εξουσίας περιλαμβάνει έναν δύο υπουργούς και δύο τρεις συνεργάτες από το Μαξίμου, τη Ρηγίλλης και το Μέγαρο Σταθάτου.
Ο δεύτερος κύκλος στον οποίο μετέχουν προβεβλημένοι υπουργοί έχει ρόλο στη διαμόρφωση των αποφάσεων, όχι όμως και στη λήψη τους. Η περίοδος πλέον είναι «ύποπτος» και ο Κ. Καραμανλής κρατά για τον εαυτό του βασικά μυστικά....
....Οπως πληροφορείται ο ΕΤ.Κ, ο κ. Καραμανλής συνεκτιμώντας την κατάσταση της οικονομίας, την έλλειψη ασφυκτικής πίεσης από την Κομισιόν, η οποία ήδη βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία, το βαρύ κλίμα που επιχειρεί να διαμορφώσει η αντιπολίτευση με τη σκανδαλολογία, τα ποιοτικά ευρήματα δημοσκοπήσεων και το γεγονός ότι από το φθινόπωρο θα επανεγγραφούν στην ατζέντα τα εθνικά θέματα, αποφάσισε:
1. Τη μη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο.
2. Την επιδίωξη μετατροπής των ευρωεκλογών σε «παγίδα» για την αντιπολίτευση, η οποία επιδιώκει να τους δώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα (μένει να δούμε αν θα του βγει).
3. Την ανακοίνωση των αποφάσεών του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, μετά τις ευρωεκλογές, με πιθανότερο μήνα το Σεπτέμβριο.
4. Την επικοινωνιακή αξιοποίηση των εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, που ετοιμάζουν με συστηματικότητα η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς και την (πιθανή) αξιοποίηση της Συνόδου της Κέρκυρας για την προεδρία του ΟΑΣΕ.
5. Την ανάδειξη της διαχείρισης θεμάτων της οικονομίας καθ’ όλη τη διάρκεια του θέρους.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: