Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Δεν μας χωρίζει μόνο ένας...ωκεανός, ο ατλαντικός...


Αγεφύρωτες oι διαφορές ΗΠΑ - Ευρώπης
Πολλά περισσότερα από... ένας ωκεανός, φαίνεται να χωρίζουν σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικά η φιλοσοφία τους όσον αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης ενόψει της συνόδου των G20 την Πέμπτη 2 Απριλίου στο Λονδίνο φαίνεται να είναι χαώδης. Ειδικότερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν ένα νέο πακέτο στήριξης που να συνοδεύεται με αυξημένες κρατικές δαπάνες.
Η Ευρώπη από την άλλη πλευρά, στοχεύει στη δημοσιονομική πειθαρχία και στην αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις αγορές και τα χρηματοπιστωτικά συστήματα.
Μάλιστα, η Βρετανία εκτιμά πως θα πρέπει να αλλάξει μεταξύ άλλων και ο ρόλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Tην ίδια ώρα, επείγουσα έκκληση συσπείρωσης και ενότητας στους εργαζομένους της Ευρώπης απευθύνουν με άρθρο τους οι πρόεδροι των μεγαλύτερων συνδικαλιστικών ενώσεων δημοσίων υπαλλήλων της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας κύριοι Πρέντις, Μπίρσκε και Πρόντα.
Οι συνδικαλιστές ζητούν από τους ηγέτες στη σύνοδο του G20 να θέσουν τον ανθρώπινο παράγοντα σε άμεση προτεραιότητα. Ο Στρος-Καν θέλει περισσότερα μέτρα
Τουλάχιστον 15.000 άτομα, μέλη οργανώσεων και συνδικάτα, πραγματοποιούν το Σάββατο πορεία στο κέντρο της Αθήνας ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G20 την προσεχή Πέμπτη
Κεντρικά αιτήματα, δράση κατά της φτώχειας και της κλιματικής αλλαγής και κατοχύρωση των θέσεων εργασίας εν μέσω της οικονομικής κρίσης.
Η διαδήλωση του Σαββάτου αποτελεί την έναρξη μιας σειράς κινητοποιήσεων, για τις οποίες οι αρχές λαμβάνουν ισχυρά μέτρα ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: