Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Επιτέλους υπεγράφη! 40% επιδότηση στο λειτουργικό κόστος των μικρών επιχειρήσεων του Ν. Δράμας για 5 χρόνια.


Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των Θεσμικών παραγόντων του Νομού Δράμας, Βουλευτών όλων των κομμάτων- του Νομάρχη- της ΤΕΔΚ και Δημάρχων- του Επιμελητηρίου Δράμας, ο νομός εντάχθηκε στο άρθρο 9 παρ. 4 του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004.
Ως γνωστόν στις 14/2/2009 ο πρ. Βουλευτής Στάθης Σαραφόπουλος με άρθρο του στον τοπικό τύπο

" Μία πρόταση για την Δράμα, την ανάπτυξη και τις επιχειρήσεις",http://emprosdrama.blogspot.com/2009/02/blog-post_14.html

είχε προτείνει την ένταξη του Ν. Δράμας στο άρθρο 9 παρ. 4 "περί ειδικών καθεστώτων", του Ν. 3299/2004. Στο εν λόγω άρθρο ο κ. Σαραφόπουλος τεκμηρίωνε με διαχρονικά στοιχεία την καθοδική πορεία του Νομού Δράμας, για την ανεργία της περιοχής, το εισόδημα που είναι το 44% του μ.ο. της ΕΕ, την αποβιομηχάνιση κλπ. Κατέληγε δε ότι χρειάζεται ένα γενναίο πρόγραμμα ανασυγκρότησης μόνο και αποκλειστικά για την Δράμα.
Χθές 31/3/2009 υπεγράφη από τον αρμόδιο Υπουργό κ.Γιάννη Παπαθανασίου η υπ' αριμ. 13435/2032/31.3.2009 απόφαση η οποία εντάσει τις επιχειρήσεις της Δράμας στο ανωτέρω ειδικό καθεστώς. Αναμένεται εντός των ημερών να υπογραφεί και από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζιδάκη η ίδια απόφαση ώστε να καταστεί Διυπουργική, όπως απαιτεί ο νόμος.
Η εφαρμογή της απόφασης προβλέπει για τις επιχειρήσεις του Ν. Δράμας επιδότηση κατά 40% του λειτουργικού τους κόστους για πέντε χρόνια και μέχρι του ποσού των δύο εκατομμυρίων ( 2.000.000 ) ευρώ.
Στο λειτουργικό κόστος περιλαμβάνονται:
* Έξοδα μισθοδοσίας με το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών.
* Τόκοι δανείων χρηματοδότησης.
* Ενοίκια και έξοδα χρηματοδοτικής μίσθωσης.
* Δαπάνες Ενέργειας, Υδρευσης, Θέρμανσης, φόροι ( εκτός ΦΠΑ ) κλπ.
* Αποσβέσεις παγίων και εξοπλισμού.

Υ.Γ. Αυτό είναι το πρωτοαπριλιάτικο αστείο μας. Άντε και του χρόνου!
Σίγουρα όμως δεν είναι αστείο για την Δράμα και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει!
Η ηγεσία της δε εκτιμώ, συνεχίζοντας την ίδια πορεία " ο καθένας μόνος του", ότι και του χρόνου θα είναι σε λάθος δρόμο.
Σίγουρα όμως στην απογραφή θα είμαστε λιγότεροι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: