Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Υπόνοιες για την ύπαρξη «πολιτικού χρήματος»

Mέρος των χρημάτων χρησιμοποιήθηκαν για «καλλιέργεια σχέσεων με πολιτικά κόμματα - δηλαδή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ....
H κοινολόγηση των καταθέσεων που έδωσαν στον ειδικό ανακριτή, Νίκο Ζαγοριανό, Γερμανοί υπάλληλοι της Siemens για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της εταιρείας, συντηρούν τις υπόνοιες για την ύπαρξη «πολιτικού χρήματος», με τελικούς αποδέκτες τα δύο μεγάλα κόμματα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των ημερών, ο διαχειριστής (και καταδικασθείς από τη Γερμανική Δικαιοσύνη) των «μαύρων ταμείων» της εταιρείας, Ράινχαρτ Σίκατσεκ, φέρεται να κατέθεσε στον κ. Ζαγοριανό, ότι κάθε χρόνο διέθετε στους κ.κ. Χριστοφοράκο και Μαυρίδη 10-15 εκατομμύρια ευρώ, υποστηρίζοντας ότι μέρος των χρημάτων αυτών χρησιμοποιήθηκαν για «καλλιέργεια σχέσεων με πολιτικά κόμματα - δηλαδή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ-, ενώ κάποιοι υπουργοί μπορεί να ήταν φιλοξενούμενοι της Siemens και η εταιρεία να αναλάμβανε τα έξοδα διαμονής τους. Ο κ. Χριστοφοράκος και ο κ. Μαυρίδης συμπεριφέρονταν πάντα σχετικά με αυτό το θέμα πολύ συνωμοτικά».

Το ΠΑΣΟΚ


Το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή, για να διερευνηθεί η υπόθεση και η πρόταση του -επί της οποίας έχει απαντήσει αρνητικά η κυβέρνηση- αναμένεται να συζητηθεί μετά τις 27 Απριλίου, οπότε η Βουλή επαναλαμβάνει τις εργασίες της.


Ο ΣΥΝ


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε πως «η Ν.Δ. χρησιμοποιεί τις βρομιές του δικομματικού σκανδάλου της Siemens για να σκεπάσει τις βρομιές του σκανδάλου των άγονων γραμμών. Ό,τι και να κάνουν όμως αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αντέξει για πολύ».


Ο ΛΑΟΣ


Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, σημείωσε: «Η Ανάσταση του Ιησού δυστυχώς δεν μπορεί να φέρει και ανάσταση του πολιτικού συστήματος. Ενός πολιτικού συστήματος που επί 40 χρόνια κινείται μέσα στη σήψη τη διαφθορά και τη μίζα. Ο εξαγνισμός και κυρίως ο απογαλακτισμός από υποθέσεις τύπου Παυλίδη και Siemens που εμπλέκουν τα δύο μεγάλα κόμματα είναι μονόδρομος, ώστε ο ελληνικός λαός να ζήσει επιτέλους την ανάσταση που του αξίζει. Φτάνει πια ο Γολγοθάς και η επί χρόνια συνεχιζόμενη σταύρωσή του».


parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: