Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Νάτη, νάτη, η VISA του ΠΑΣΟΚ!

By Μαρία Σεφέρου
Με έκπληξη διάβασα σήμερα ότι στο ΠΑΣΟΚ σχεδιάζουν την έκδοση πιστωτικής κάρτας, με επιτόκιο 20% χαμηλότερο από τα ισχύοντα στην αγορά, που θα διατίθεται μόνο στα μέλη και στους φίλους του ΠΑΣΟΚ τα οποία είναι συνεπή στην ετήσια συνδρομή τους στο κόμμα! (tanea.gr) Με την πιστωτική κάρτα ΠΑΣΟΚ ο καταναλωτής θα καταναλώνει με ψηλά το κεφάλι, επιτελώντας συγχρόνως το κομματικό και πατριωτικό του χρέος. Αμήν!

Εν τω μεταξύ, η ίδια πηγή λέει ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει αποστείλει 950 χιλιάδες προσωπικές επιστολές σε μέλη και φίλους οι οποίοι έως τις 31 Μαΐου θα πρέπει να καταβάλουν την ετήσια συνδρομή τους: από 12 ευρώ για αγρότες, μετανάστες, συνταξιούχους, μέχρι 500 ευρώ για βουλευτές και ευρωβουλευτές.». Άλλη πηγή γράφει ότι όσοι μάλιστα πληρώσουν τη συνδρομή τους θα έχουν τη δυνατότητα ν’ αποκτήσουν και προνομιούχο Email, π.χ. provato@pasok.gr ή beee@pasok.gr ή prasinos@pasok.gr, κλπ.

Μετά την πράσινη κάρτα μέλους, την πράσινη πιστωτική κάρτα και το πράσινο Email, ο κομματικός οπαδός-πρόβατο θα έχει κατοχυρώσει πλήρως τα δικαιώματά του για τακτικό άρμεγμα από το κόμμα του ώστε να μην πήξει τα γάλα στα στήθια του και πάθει καμιά ζημιά η υγεία του. Επίσης θα έχει απαλλαγεί οριστικά από το βασανιστικό προβληματισμό του τι να ψηφίσει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Λίγο τόχεις και τούτο να μη χρειάζεται να σκέπτεσαι και να κρίνεις το κόμμα σου; Να μη χρειάζεται να εκδώσεις ποτέ διαζύγιο και να καταπατήσεις τον ιερό όρκο: «Oυς το κόμμα συνέζευξε, άνθρωπος μη χωριζέτω»;






Φημολογείται μάλιστα, ότι αργότερα, επειδή οι ληστείες πληθαίνουν στον τόπο μας, και για να μην κινδυνεύει ο οπαδός-πρόβατο να χάσει τις πολύτιμες πράσινες κάρτες του, θα λάβει στο μέτωπο και στον καρπό τα χάραγμα του ΠΑΣΟΚ, κάτι ανάλογο με το χάραγμα του Αντιχρίστου που αναφέρει η Αποκάλυψη του Ιωάννου. Η διαφορά θα είναι στα νούμερα που δεν θα είναι τρία εξάρια αλλά πέντε, όσα και τα γράμματα του ακρωνυμίου του μεγάλου σοσιαλιστικού κόμματος της Ελλάδας.

Είναι αλήθεια ότι τα διάφορα περί αυτού δημοσιεύματα είναι λίγο μπερδεμένα και δεν ξέρει κανείς τι να πιστέψει και τι να απορρίψει . Η Eλευθεροτυπία έγραφε ότι «Το κέρδος του ΠΑΣΟΚ σε αυτή την περίπτωση θα είναι ότι εάν φέρουν, για παράδειγμα, 100.000 κάρτες στην τράπεζα, θα κερδίζουν ένα ποσό των 50 ευρώ για κάθε κάρτα, αντί συνδρομής, την οποία δεν θα χρειάζεται να πληρώνει το μέλος-κάτοχος της κάρτας.»

Εξάλλου, η ίδια πηγή λέει ότι η κινητοποίηση-μαμούθ του ΠΑΣΟΚ για είσπραξη εισφορών ώστε ν' αναβαθμιστούν τα μέλη του σε επίσημα θ' αποφέρει στα ταμεία 12-15 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα το πού θα ξοδεύονται αυτά μη ρωτάτε εσείς οι οπαδοί διότι θα αμαρτήσετε αμαρτίαν βαρείαν. Το μόνο που σας επιτρέπεται είναι το πράσινο βέλασμα – μπέεε – καθώς θ' αναμασάτε το πράσινο χορτάρι σας.

Για να λέμε και την αλήθεια υπάρχουν και οπαδοί που διαμαρτύρονται και δεν περιορίζονται στα βελάσματα. Εκφράζουν την αγωνία τους σθεναρά και τους συγχαίρω: Ιδού απόσπασμα ανοιχτής εναγώνιας επιστολής φοιτητή προς το Ροβέρτο Σπυρόπουλο:

«1) Λάβατε υπόψη τα σχόλια των συντρόφων για την πιστωτική κάρτα; Για την μείωση των εξόδων; Για την διαφανή διαχείριση των χρημάτων και την λογοδοσία σε κάθε οικονομικό εγχείρημα; Απαντήσατε σε αυτά τα σχόλια; Διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ κάποιου είδους παγκόσμια πρωτοτυπία μόνιμης αποχής των αρμοδίων από όλους τους διαδικτυακούς διαλόγους;

2) Λάβατε υπόψη τα σχόλια των συντρόφων που δήλωσαν ότι είναι δύσκολο να αποπληρώσουν εφάπαξ σε μία δόση την συνεισφορά τους; Μεριμνήσατε ώστε να μπορούν να πληρώσουν όσοι το επιθυμούν σε δόσεις;


(…) Πως γίνεται κ. Σπυρόπουλε ως ενεργοί πολίτες να μας καλείτε να συμμετέχουμε στον διάλογο του κινήματος, εμείς να μεταφέρουμε εκεί τις αγωνίες μας και από τη μεριά σας να μην υπάρχει κανείς από το ΠΑΣΟΚ να μας να μας απαντήσει υπεύθυνα και να λάβει υπόψη τα αιτήματα μας στον τελικό σχεδιασμό; (…)»

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Εν τω μεταξύ, μόλις σήμερα πήρα είδηση ότι το ΠΑΣΟΚ προωθεί να φέρει πρόταση νόμου, (την έφερε;) που «αφορά σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες και συμπεριλαμβάνει όλα τα φυσικά πρόσωπα, που αναπτύσσουν από μηδαμινή έως ελάχιστη οικονομική δραστηριότητα, πλην των εμπόρων.
Με την παρούσα πρόταση νόμου επιχειρείται η διευθέτηση των οφειλών, η οποία ενδεχομένως να φθάσει έως και την υπό προϋποθέσεις απαλλαγή του υπερχρεωμένου καταναλωτή. (…) Η απαλλαγή κατά την πρόταση συνίσταται στην αποπληρωμή του 10% της συνολικής οφειλής ενώ οι δύο προϋποθέσεις είναι η μη ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων αλλά και η μη επάρκεια των τρεχόντων εισοδημάτων για την ικανοποίηση των δανειακών υποχρεώσεων του.»
Δείτε εδώ:

Αυτός είναι «Σοσιαλισμός» με σίγμα κεφαλαίο! Το να ζεις πλουσιοπάροχα με δανεικά κι αγύριστα! Το να παίρνεις εορτοδάνεια, διακοποδάνεια, καταναλωτικά δάνεια, να γλεντάς τη ζωή σου χωρίς έννοια για το τι θα σου ξημερώσει, και μια μέρα να έρχεται ο πράσινος φύλακας άγγελός σου και να σου σβήνει τα χρέη! Κι έτσι να ζεις εσύ καλά, και οι αξιοπρεπείς συντηρητικοί συνάνθρωποί σου που μετράνε και τη δεκάρα για να μην πέσουν έξω στον πενιχρό προϋπολογισμό τους, για να τους φτάσει η σύνταξη μέχρι να βγει ο μήνας, που δεν πάνε εκδρομές με ξένα κόλλυβα, που δε βαρυστομαχιάζουν στις ψαροταβέρνες της παραλίας διότι δεν το αντέχει η τσέπη τους, που οι κυρίες δεν ξημεροβραδιάζονται στα ινστιτούτα αισθητικής φορτώνοντας μέχρι σκασμού τις πιστωτικές τους κάρτες, που ψωνίζουν ρούχα από τις λαϊκές, ναι όλοι αυτοί οι συνετοί συμπολίτες μας που ζουν χειρότερα, να καλούνται κάποια μέρα να πληρώσουν τα σπασμένα των «πέρα-βρέχει» ανεύθυνων καλοπερασάκηδων…

Για τέτοιο “Σοσιαλισμό” μιλάμε, παιδιά! Και σε όσους δεν αρέσει, θα τον υποστείτε θέλετε δε θέλετε διότι η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα ΝΔ αυτοκτόνησε... Εκείνο που απομένει είναι η θεσμική κηδεία της. Και μην έχετε καμία αμφιβολία: τα σοσιαληστρικότερα - σοσιαλιστικότερα εννοούσα - θ’ ακολουθήσουν με νομοτελειακή συνέπεια, όπως ακολουθεί το γκρίζο φθινόπωρο ο παγερός χειμώνας… Βοήθειά μας! Χτες ήταν η μαύρη επέτειος της χούντας. Ζήτω η απατηλή χούντα της κομματοκρατίας και της πλουτοκρατίας! Ζήτω ο οπαδός-πρόβατο, ζήτω ο καταναλώνων με δανεικά κι αγύριστα, ζήτω ο έχων αδύνατη μνήμη και κρίση. Και για να τελειώνω με κάτι από τα Ευαγγέλια, μέρες που είναι: Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι ότι αυτοί θα επωμιστούν τα χρέη των τρωκτικών. Αλληλούια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: