Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Π Ε Ν Τ Ε ΧΡΟΝΙΑ από εκείνο το Σάββατο, 24η Απριλίου 2004,

Π Ε Ν Τ Ε ΧΡΟΝΙΑ συμπληρώνονται αύριο Παρασκευή από εκείνη την κορυφαία Ημέρα του Λαού. Της Λαϊκής Κυριαρχίας. Της Εθνικής Αξιοπρέπειας. Της Άρνησης υποταγής και υποδούλωσης. Της Απόρριψης του εξανδραποδισμού. Της Απόκρουσης του αγγλο-αμερικανικού «Σχεδίου Ανάν». Και της «λύσης - έκτρωμα», που θα σήμαινε τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και μετατροπή ολόκληρης της Κύπρου σε τουρκο-βρετανικό προτεκτοράτο. Με «πολίτευμα» τη δικτατορία των «τριών ξένων δικαστών»!
Π Ε Ν Τ Ε ΧΡΟΝΙΑ από εκείνο το Σάββατο, 24η Απριλίου 2004, κατά το οποίο: Η συντριπτική πλειοψηφία του δημοκρατικού λαού, αψηφώντας τις ιταμές απειλές, τους πρόστυχους εκβιασμούς, την αισχρή προπαγάνδα και τα αίσχιστα αργύρια των δυνατών της γης και ημεδαπών προσκυνημένων, είπε το μεγάλο και σωτήριο ΟΧΙ του γνησιότερου πατριωτισμού

Η Η Μ Ε Ρ Α που οι Ελληνίδες κι οι Έλληνες ψηφοφόροι της διακυβευόμενης Κύπρου, προερχόμενοι απ' όλα τα κόμματα, Ακελιστές, Συναγερμικοί, Δηκοϊκοί, Εδεκίτες, Νέων Οριζόντων, Οικολόγων, Ελευθέρων Δημοκρατών, μαζί με τους ακομμάτιστους, αφού μελέτησαν με πίκρα, πόνο και αγωνία, κι αφού ακροάστηκαν τους κατ’ αντιμωλίαν προσεκτικοί, διάβασαν, ξανά διάβασαν, συζήτησαν και ξεψάχνισαν, επί δύο χρόνια, κάθε μικρή ή μεγάλη λεπτομέρεια και «εποικοδομητική ασάφεια» του Εκτρώματος Ανάν κι αφού υπήκουσαν, πρωτίστως και εν τέλει, ο καθένας στη δική του εθνική συνείδηση, πιο δυνατή από κάθε κομματικής ηγεσίας τις αποφάσεις, όρθωσαν, με το 76% των ψήφων, στην ιστορία της Κύπρου, στην ιστορία του ανυπότακτου Ελληνισμού, το αγέρωχο ανάστημα του υπέρλαμπρου ΟΧΙ, του δημοκρατικά πιστοποιημένου με τη λαϊκή κυριαρχία πατριωτισμού των Κυπρίων.
Μ Ε Θ Ο Δ Ε Υ Ο Υ Ν , τώρα, νέο και χειρότερο «Σχέδιο Ανάν». Μεθοδεύουν και τρόπους να μην την ξαναπάθουν όπως το 2004. Να παραγκωνίσουν, να διαστρέψουν, να ακρωτηριάσουν και να εξουδετερώσουν την κυριαρχία του λαού. Για να τού φορέσουν τον «Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς», τουρκικών προδιαγραφών, για τη νόμιμη επέκταση του τουρκικού ελέγχου εφ’ ολοκλήρου της Κύπρου. Διαισθάνεται ο λαός και ψηλαφεί, ανάγλυφη και υπαρκτή την έρπουσα απειλή. Οσφραίνεται τα όσα τεκταίνονται. Οσμίζεται όσα εξυφαίνονται πίσω από τις πλάτες του. Γι’ αυτό και την Παρασκευή, ξαναβγαίνει από το περιθώριο όπου τον θέλουν παραιτημένο και διεκδικεί ξανά την ενσάρκωση της λαϊκής κυριαρχίας: Παρών στο συλλαλητήριο της Παρασκευής 24.4.09 στο κατοχικό οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: