Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Παιχνίδια με την υγεία των πολιτών.

By politis.gr

Αλλαγή στην αλλαγή μόνο ο μεγάλος Νίκος Αλέφαντος έχει τολμήσει. Πέραν τούτου... το χάος.
Το σύνθημα το ...προσεταιρίστηκε και ο κ.Γ.Παπανδρέου. Από το να παίζεις όμως με τα
«τσιτάτα» μέχρι του να παίζεις με την υγεία των πολιτών ή τις ελπίδες τους υπάρχει χαώδης διαφορά.

Όταν πριν πέντε μήνες (27/11/2008) ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας,είχε δηλώσει:«Η κυβέρνηση εγκατέλειψε το ΕΣΥ.Υπάρχει τεράστια έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού (4.500 γιατροί και 15.000 νοσηλευτές).
Όταν το κόμμα μας θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, κάθε χρόνο ΘΑ γίνονται τουλάχιστον 3.000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού».

Πριν από περίπου δύο μήνες,όπως έγραφε χθες ο Γ. Μαντέλας στον «ΕΤ», όταν οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας είχε φτάσει στο μη περαιτέρω, το υπουργείο Υγείας πρότεινε άμεσες προσλήψεις, εκτός ΑΣΕΠ.
Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του, διαπρύσιοι, είχαν απορρίψει κάθε συζήτηση, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις, ρουσφετολογικές μεθόδους κι άλλα συναφή.

Πριν από περίπου ένα μήνα, όταν το υπουργείο ξεκίνησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ για τον ίδιο λόγο, στο ΠαΣοΚ και πάλι «επαναστάτησαν». Αυτή τη φορά, συν τοις άλλοις, κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αλόγιστες πολιτικές, που οδηγούν σε διόγκωση των δημοσίων δαπανών, την ώρα που ο Προϋπολογισμός γονατίζει.

Υπό μια έννοια και στις δύο περιπτώσεις μπορεί και να είχαν δίκιο. Μάλιστα, αν κανείς ήταν καλοπροαίρετος (ή αφελής ή είχε ξεχάσει τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου πριν πέντε μήνες), θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι στην Ιπποκράτους, με όσα υποστηρίζουν, επιχειρούν να εισάγουν νέο λόγο και νέα ήθη στην πολιτική σκηνή.


Όπως αποδείχθηκε στην πράξη, όμως, τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Το παλιό ΠαΣοΚ, απλώς, ψαρεύει στα γνωστά θολά νερά της υποσχεσιολογίας και της πλειοδοσίας, αφού μόλις προχθές ο πρόεδρός του «αποκαλύφθηκε».

Πώς;
Απλά,επαναλαμβάνοντας ακριβώς ότι είχε πει και πριν πέντε μήνες, προαναγγέλλοντας… 3.000 προσλήψεις νοσηλευτών κατ` έτος , εάν κι εφόσον το κόμμα του έρθει στην εξουσία.
Βεβαίως, το πώς θα αντιμετωπίσει το πρόσθετο κόστος που συνεπάγεται αυτή η αναγγελία δεν το διευκρίνισε.Απλά είπε ότι : «το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση ..ΘΑ.. βρει τα χρήματα».

Όπως φυσικά δεν διευκρίνισε για ποιον ακριβώς λόγο οι «πράσινες» προσλήψεις στον χώρο της υγείας θα είναι προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, ενώ οι αντίστοιχες «γαλάζιες» αποβλέπουν στο κακό του.
Αλλά αυτό, προφανώς, είναι άλλη ιστορία ή καλύτερα άλλη «κωμωδία».

Κατά τα άλλα, στα κομματικά επιτελεία αναρωτιούνται γιατί ο πολιτικός κύκλος στενεύει απελπιστικά.

Υ.Γ.emprosdrama :
Άς αναλογισθεί ο κάθε πολίτης ποιός σαμποτάρει το Ε.Σ.Υ.
Όταν υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και υπάρχει η απόφαση για να γίνουν προσλήψεις και αυτές πρέπει να γίνουν μέσω Α.Σ.Ε.Π. Η καθυστέρηση θα φθάσει μέχρι και στα δύο χρόνια!
Συγκρίνετε την με την απόφαση ενός Ιδιωτικού Νοσοκομείου όταν αποφασίσει να προσλάβει προσωπικό, σε πόσο χρονικό διάστημα την υλοποιεί;
Μπορούμε να πούμε, αυτόματα σε χρόνο μηδέν.
Διαμαρτυρόμαστε μετά ότι διαλύθηκε το ΕΣΥ!
Αυτή είναι η υπευθυνότητα του ΠαΣοΚ προς τους Έλληνες!
Θαυμάστε τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: