Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Τα MEGAλα κόλπα της διαπλοκής.

Μια γαλλική οικονομική εφημερίδα με τίτλο les Echos, επιστρατεύτηκε από το MEGA και συμπεριλήφθηκε, για πρώτη φορά, στην ανασκόπηση του διεθνούς τύπου, στο δελτίο ειδήσεων. 
΄Εκπληκτοι οι τηλεθεατές άκουσαν την κα Λεονάρδου ν΄ αναφέρεται στα δημοσιεύματα για την Ελλάδα και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την οικονομία και πλάϊ στις συνήθεις και πασίγνωστες εφημερίδες, τύπου Financial Times, Guardian και Wall Street Journal, να βάζει και την άγνωστη les Echos !
Το χαρακτηριστικό της σημερινής ανασκόπησης ήταν το γεγονός, πως όλες οι μεγάλες εφημερίδες, παρουσίαζαν μια...

ηρεμότερη και ενθαρρυντική εικόνα για τις εξελίξεις στη χώρα μας, ενώ η άγνωστη γαλλική, δημοσίευε ένα λίβελλο κατά της Ελλάδας, της κυβέρνησης και του Γ. Παπανδρέου. Τ
ο δεύτερο αξιοσημείωτο ήταν η εκτενέστερη αναφορά του ρεπορτάζ, στα γραφόμενα της Echos, δυσανάλογα μεγαλύτερη απ΄ εκείνες στα υπόλοιπα δημοσιεύματα, έτσι ώστε, στο τέλος να περνάει στον τηλεθεατή η άποψη, πως ο ευρωπαϊκός οικονομικός Τύπος, συνεχίζει να επικρίνει τη χώρα μας και χαρακτηρίζει τα μέτρα Παπανδρέου, ως φούσκες !
Χρειάστηκε να πάμε στο 6ο θέμα του δελτίου Ειδήσεων του καναλιού για να διαπιστώσουμε την αιτία της συγκεκριμένης ενέργειας των υπεύθυνων του σταθμού και του «ειδικού» χειρισμού της ανασκόπησης του διεθνούς Τύπου.
Ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, κατά την συνέντευξη τύπου με θέμα "Δημόσια έργα και διαδίκτυο", είχε ανακοινώσει, το πρωί, αφ΄ ενός την ακύρωση των δύο διαγωνισμών που είχε προκηρύξει προεκλογικά η τέως ηγεσία του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ και αφορούν τους αυτοκινητόδρομους Αττικής και το αεροδρόμιο στο Καστέλι και αφ΄ ετέρου την εφαρμογή ενός νέου συστήματος επιτελικής παρακολούθησης, που θα ξεκινήσει, το υπουργείο, από τις αρχές του χρόνου και το οποίο προβλέπει την ηλεκτρονική παρακολούθηση των έργων με στόχο την διαφάνεια και τον καλύτερο δημόσιο έλεγχο. Στο σύστημα αυτό οι πληροφορίες θα ανανεώνονται ανά τρίμηνο ώστε ο χρήστης να έχει πλήρη εικόνα για την πορεία των έργων, των συμβάσεων, τον προϋπολογισμό τους και τυχόν συμπληρωματικές συμβάσεις που είναι απαραίτητες.
Ο κ. Ρέππας ήταν κατηγορηματικός, τονίζοντας ότι
και οι πιο νομότυπες υπερβάσεις θα πρέπει να αποκλείονται εντελώς !

Τον πόνο της, λοιπόν, προσπάθησε να διασκεδάσει η ιδιοκτησία του MEGA, άμεσα και πρωταγωνιστικά εμπλεκόμενη στα δημόσια έργα, γενικά, αλλά και στα ακυρωθέντα ειδικότερα, γι αυτό και θέλησε να στείλει ένα «μήνυμα» προς την πλευρά της κυβέρνησης…

Μόλις χθες, στο Προεδρικό Μέγαρο, συζητήθηκε το θέμα «διαφθορά και διαπλοκή» !...

  ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: