Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Ανοίγματα σε «ντορικούς» με τους νέους τομεάρχες

ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ επιλογές για τις θέσεις τομεαρχών της Ν.Δ., ο κ. Σαμαράς εξέπεμψε μήνυμα ενότητας στο εσωκομματικό πεδίο αναθέτοντας ρόλους σκιώδους υπουργού σε στελέχη που τάχθηκαν στο πλευρό της κ. Μπακογιάννη, όπως οι κ.κ. Κων. Χατζηδάκης και Νικ. Δένδιας. 
Κομματικοί παράγοντες, ωστόσο, εκτιμούν ότι με τις κινήσεις αυτές ο κ. Σαμαράς επιχειρεί παράλληλα να απομονώσει τη βασική αντίπαλό του στη μάχη της διαδοχής, ενσωματώνοντας στο νέο ηγετικό σχήμα της Ρηγίλλης...
και βασικούς υποστηρικτές της.

Με στόχο να δώσει έμφαση στην οικονομική πολιτική, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα είναι και τομεάρχης Οικονομίας, ενώ την εξωτερική πολιτική ανέλαβε, όπως αναμενόταν, ο Δημ. Αβραμόπουλος. Αρκετοί στη Ν.Δ. εκτιμούσαν χθες ότι σε αυτές τις θέσεις δεν θα είχε αντίρρηση να δραστηριοποιηθεί και η κ. Μπακογιάννη. Αναπληρωτές του κ. Σαμαρά στον τομέα Οικονομίας ορίστηκαν οι βουλευτές κ.κ. Χρ. Σταϊκούρας (οικονομική πολιτική) και Θ. Καράογλου (φορολογική πολιτική).

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να καλυφθούν και οι υπόλοιπες θέσεις τομεαρχών, με νέα ανοίγματα σε στελέχη που στήριξαν την κ. Μπακογιάννη.
Ενδεικτική των προθέσεων Σαμαρά, μάλιστα, είναι η αξιοποίηση του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος είναι πιθανόν να οριστεί πολιτικός υπεύθυνος για τα θέματα Περιβάλλοντος.
Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: