Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Ο όλεθρος της Α΄ Πασοκικής 20ετίας, θα ...πληρωθεί σήμερα.!

Στο εξώτερον πολιτικό πυρ ερρίφθη ο μετά εικοσαετίας δικαιωθείς για τις πολιτικές του επιλογές Κων/νος Μητσοτάκης, όταν ...τόλμησε να προτείνει μέτρα για την διάσωση της Εθνικής οικονομίας.
Ο κατά πολλούς "γκαντέμης" πολιτικός, ..."περιεβλήθη" αυτού του χαρακτηρισμού, είκοσι χρόνια πριν, ακριβώς την στιγμή που επέδειξε πολιτική τόλμη και αποφασιστικότητα.
Ο ίδιος είχε την γεναιότητα, την ειλικρίνεια, αλλά και την διορατικότητα να προωθήσει μέτρα για την διάσωση της Εθνικής οικονομίας, μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
Κι' όλα αυτά, έν έτει 1989... Πριν είκοσι χρόνια ακριβώς.!
Δυστυχώς για τον...
ίδιο, αλλά και για τον τόπο μας πρωτίστως, πέσανε πάνω του ωσεί πεινασμένες ύαινες, όλα τα πολιτικά Παπαδρεϊκά κύμβαλα της εποχής, έτοιμα να τον κατασπαράξουν, επειδή με τα προωθούμενα μέτρα του, ...τάραζε τα λιμνάζοντα βοθρολύματα των παχυλώς αμοιβομένων συνδικαλιστικών ..."πατεράδων" μας.
Αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος που έπεσε από την Πρωθυπουργία.

Δεν μπόρεσε να αντέξει τους καταπράσινους και ελέω μαμονά κομματικούς εγκάθετους ..."συνδικαλιστές - φερέφωνα" που αποτελούσαν και το "δόρυ" για τον όλεθρο της Α΄Πασοκικής και καταστροφικής περιόδου.
Η παντοδυναμία των ...Μπακούληδων και των Σταμουλοκολάδων ήταν στο αποκορύφωμά της.
Ήταν η πολιτική "φατρία" που διόριζε στρατιές πράσινων αφισοκολλητών.
Ήταν η πολιτικώς κατευθυνόμενη συμμορία της εποχής που κατέβαζε βιαίως και με το "έτσι γουστάρω" τους διακόπτες της ΔΕΗ, και εξευτέλιζαν με τα ξεβρακώματα τους συναδέλφους των, των Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας με την στήριξη των Γιαννοπουλαίων και των άλλων Παπανδρεϊκών στελεχών της επάρατης εκείνης αποχής...
Εάν είχαν υιοθετηθεί από τότε - έστω και κατά το ήμισυ - τα μέτρα Μητσοτάκη, δεν θα φθάναμε σήμερα στα όρια της χρεοκοπίας.
Αυτή είναι η ...σκληρή πραγματικότητα, την οποία ουδείς δύναται πλέον ν' αμφισβητήσει...
Ο όλεθρος της Α' Πασοκικής εικοσαετίας θα πληρωθεί πανάκριβα από τούτον εδώ τον τόπο...
Δυστυχώς, φθάνουμε στο σήμερα και με καθυστέρηση 20 ετών για τον τόπο, το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ του 2010 του Γ. Παπανδρέου, έρχεται - υπό την πίεση των πραγμάτων - να ...αποκαθηλώσει στην κυριολεξία το ΠΑΣΟΚ του 1981-89 του Ανδρέα Παπανδρέου και ταυτοχρόνως να δικαιώσει με τα όσα είχε προτείνει για την ...διάσωση της Εθνικής οικονομίας, τον πάντα μεγάλο Κων/νο Μητσοτάκη, και ο οποίος δυστυχώς για τη χώρα μας, ουδέποτε εισακούσθηκε.!
Όσοι στο σημερινό ΠΑΣΟΚ... ανακάλυψαν τώρα ότι δεν ...αντέχουμε την θηριωδία των αμοιβών των εργατών στον ΟΛΠ ή τις αργομισθίες της ΔΕΗ, προσωποποιούν την πολιτική Νέμεσι...
Η θεία δίκη όμως δεν ξεχνά ποτέ.
Αυτή η ..."άδικη" πολλές φορές θεία δίκη - δυστυχώς - παρασέρνει στο διάβα της όλα τα όνειρα τις φιλοδοξίες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Όλης της Ελληνικής κοινωνίας, εξαιρουμένων των μελών εκείνων που ως λαδωμένα γρανάζια έσερναν την ολόλευκα ανθοστολισμένη άμαξα της αλήστου μνήμης Α' Παπανδρεϊκής εποχής, με προορισμό την αφετηρία της ...Αγράμπελης και την έδρα της ... Κοσκωτικής και ...Λουβαρικής φιλίας.
Μιας εποχής, όπου τα των πεντακοσίων εκατομμυρίων δραχμών δωράκια προς τους κάθε λογής ...Μαυράκηδες είχε καταστεί σήμα κατατεθέν υπέρ ...ημετέρων.!
Οποίον έγκλημα η ηθελημένη λήθη...
Π.Ν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κι αυτός (ο κ. Μητσοτάκης) παίρνει αυτή τη στιγμή 3 συντάξεις (ίσως και περισσότερες), συνολικά σε συντάξεις πολύ περισσότερα από αρκετούς υψηλόμισθους, για να σώσει την ελληνική οικονομία βέβαια.
Βρε δεν αφήνετε το δούλεμα λέω εγώ?