Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Ο Ρόβλιας όμως δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη.

Δείχνει Ραγκούση για τη διαρροή ο Ρόβλιας

Οργιάζει το παρασκήνιο για τη στάση που θα κρατήσει ο αποπεμφθείς υφυπουργός Εσωτερικών Ντίνος Ρόβλιας ο οποίος αναφέρει σε συνομιλητές του ότι κύριος υπαίτιος των εναντίον του διαρροών, είναι ο ίδιος ο Ραγκούσης!
Συγκεκριμένα , ο πρώην πλέον υφυπουργός Εσωτερικών, φαίνεται ότι είχε...
υποβάλλει την παραίτηση του πριν από δύο εβδομάδες κατευθείαν στον Παπανδρέου, διαμαρτυρόμενος έντονα για το ότι ο υπουργός Εσωτερικών δεν του εκχωρούσε καμία αρμοδιότητα.
Επέμενε δε στην απόφαση του αυτή και ο Παπανδρέου τον πήρε τηλέφωνο και του είπε ότι το θέμα θα αποκατασταθεί μόλις ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις γενικών γραμματέων και περιφερειαρχών.
Ο Ρόβλιας πείστηκε από τη μια πλευρά, από την άλλη όμως είχε αρκετές επιφυλάξεις γι ΄ αυτό και δεν προσήλθε καν στην τελευταία συνέντευξη του πολιτικού του προϊσταμένου κατά την οποία ανακοινώθηκαν τα νομοσχέδια για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την αντιμετώπιση των συμβασιούχων.
Κατά πληροφορίες, ο Ραγκούσης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό , τόσο ιδιωτικά όσο και στο χθεσινό άτυπο υπουργικό συμβούλιο, ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον Ρόβλια.
Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για τις εξελίξεις μετά την ενημέρωση αυτή.
Σύμφωνα με την πλευρά Ρόβλια, ο υπουργός Εσωτερικών έκανε διαρροή στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ,τις λίστες με τα ρουσφέτια που ζητούσε ο υφυπουργός του για αστυνομικούς και στρατιωτικούς, προκειμένου ο «Ζούγκλας» να τον βγάλει στον αέρα και να τον αναγκάσει να παραιτηθεί.
Άλλοι λένε ότι η διαρροή έγινε από τον Βενιζέλο , που πήρε χαμπάρι τις λίστες και θέλησε να εκθέσει την κυβέρνηση , καθώς ο Ρόβλιας ήταν πολέμιος του.
Η ουσία είναι ότι 2,5 μόλις μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, έσκασε το πρώτο σοβαρό σκάνδαλο που οδήγησε στην καρατόμηση του υφυπουργού , την ευθύνη της οποίας ανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης προκειμένου να «προστατεύσει» τον Παπανδρέου.
Οι εξελίξεις στην κυβέρνηση είναι σοβαρές και τα «παπαγαλάκια» του Μαξίμου κάνουν ότι μπορούν για να τις αποκρύψουν.
Ο Ρόβλιας όμως δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: