Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Αφιερωμένο σε όλους μας, για να μην ξεχνάμε...

ΕΠΕΙΓΟΝ: Και νέος κρυφός δανεισμός, συνφωνήστε λοιπόν ...συναινετικά κύριοι της Αντιπολίτευσης !


Δεν πέρασαν ούτε 75 μέρες και ακόμη ψάχνονται...ας δούν και ακούσουν αυτά τα video, να τα συγκρίνουν και να θυμηθούν:


.
Και ας το συγκρίνουν με αυτό το... video:



 .

Κρυφό δάνειο ξαφνικά και μουλωχτά 


Τη γενικευμένη αντίδραση της αγοράς και την αναμενόμενη των κομμάτων της αντιπολίτευσης αποτελεί η αιφνιδιαστική και χωρίς προειδοποίηση απόφαση του οικονομικού επιτελείου να προχωρήσει σήμερα σε δανεισμό εκδίδοντας ομόλογο πενταετούς διάρκειας προκειμένου να αντλήσει ρευστό 2 δισεκατομμύρια ευρώ. 
Σύμφωνα με τα οικονομικά πρακτορεία, το private placement διοργανώθηκε από τον ΟΔΔΗΧ και αφορούσε έκδοση ομολόγου 5ετούς διάρκειας FRN ήτοι euribor συν spread, ύψους λίγο πάνω από 2 δισ. ευρώ. Τελικά το spread διαμορφώθηκε στις 250 μονάδες βάσης και το δημόσιο αντλεί 2,02 δισ. ευρώ τα οποία θα εκταμιευτούν στις 4 Ιανουαρίου.
Η απόφαση αυτή είναι στην ουσία αδικαιολόγητη, καθώς το spread μετά τις χθεσινές εξαγγελίες Παπανδρέου, έχει εκτιναχτεί στα ύψη και αυτό φανερώνει την απογοήτευση των διεθνών κεφαλαιαγορών και τις σοβαρές ενστάσεις τους απέναντι στη χώρα μας. Επισήμως από το επιτελείο του Παπακωνσταντίνου λένε ότι το δάνειο συνάφθηκε για την ενίσχυση της ρευστότητας από τον επόμενο χρόνο. Ανεπισήμως όμως δημιουργούνται σοβαρότατες υπόνοιες για την απόφαση αυτή και ως εκ τούτου αύριο, θα προκληθούν αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: