Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Έκτακτη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λ.Παπαδήμο

Στον απόηχο της υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον διεθνή οίκο Standard & Poor's, έκτακτη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμο θα έχει σήμερα Παρασκευή, στη Φρανκφούρτη ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος βρίσκεται στη γερμανική πόλη για συναντήσεις και με θεσμικούς επενδυτές.
Σε αντίστοιχη κίνηση υποβάθμισης της πιστοληπτικής μας ικανότητας θα προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο οίκος Moody's, κλιμάκιο του οποίου βρέθηκε στη χώρα μας. Η Ελλάδα δεν σχεδιάζει να...
προσφύγει στο ΔΝΤ, επανέλαβε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.Προέβλεψε ότι το έλλειμμα μπορεί να μειωθεί στο 8,7% το 2010. Η άντληση 2,5 δισ. ευρώ στόχος της κυβέρνησης από την αποκρατικοποίησης τραπεζών και ΔΕΚΟ το 2010, όπως δήλωσε ο υπουργός.

Εν τω μεταξύ, αρχίζει το Σάββατο στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, που φέτος θα είναι πενθήμερη και θα ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 23 Δεκεμβρίου.

Τέλος, την Παρασκευή ο κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να ανακοινώσει τις προτάσεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο φορολογικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: