Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

"Κτύπησε" ο Μητσοτάκης !


Την είδηση σας την είπαμε το πρωϊ χθες! 
.Ο πρώην Πρωθυπουργός εδώ και μέρες αισθάνεται δικαιωμένος και ήθελε να μιλήσει για την κατάσταση της ελληνικής οικονομιάς….

Θεωρεί ότι είναι από τους λιγούς πολιτικούς που μίλησε με ειλικρίνεια για τη κρισιμότητα της κατάστασης….
Η στάση που κράτησε όλα αυτά τα χρόνια του στοίχισε πολιτικά αλλά τώρα φαίνεται να δικαιώνεται..
Εξάλλου πάντα αυτό ήθελε: να μείνει στην ιστορία ως ένας πολιτικός που άφησε πίσω του έργο
Αν είχαν ληφθεί νωρίτετα μέτρα, όπως ο ίδιος σθεναρά υποστήριζε, δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο…

Αρνήθηκε να σχολιάσει τα εσωκομματικά της Ν.Δ ενώ έδωσε πάσα στον γιο του Κυριάκο Μητσοτάκη που φαίνεται πλέον πως βγαίνει μποστά μιλώντας για την κίνηση του να αλλάξει το νόμο περί ευθύνης υπουργών στην προηγούμενη αναθεωρητική Βουλή….



Συγκεκριμένα για την οικονομία είπε:

«᾽Ηθελα να ενημέρωσω τον ελληνικό λαό για κάτι που το έχω πει εδώ και πολύ καιρό…Είχα καταντήσει μονότονος που επαναλάμβανα μια αλήθεια…Δεν μπορούμε να ζούμε σε βάρος των νεώτερων γεννεών, δεν μπορούμε να ζούμε με δανεικά και πάνω από τις δυνατότητες μας… Στην Ελλάδα έχουμε χάσει την αίσθηση το τι σημαίνει λιτότητα… … Λιτότητα δεν σημαίνει να ζεις με τα λεφτά που έχεις…Φτιάξε ένα καλύτερο εισόδημα και μετά ζήτα να ζεις καλύετα…Θα έρθει η ώρα της κρίσης και τα πράγματα θα είναι δύσκολα»

Για το δημοσίο χρέος που διπλασιάστηκε την περίοδο 90-93 είπε:

«Εγώ δεν δημιούργησα χρέος…Εγώ απλά νομιμοποιήσα χρέη που είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ στους προϋπολογισμούς που παρέδιδε μέχρι τότε και έπρεπε να το κάνω λόγω Ε.Ε…Εγώ δεν προσέθεσα έλλειμμα σε απόλυτα μεγέθη,αλλά παρέδωσα 2 πλεονασματικούς προϋπολογισμούς και τον τρίτο με ένα μικρό έλλειμμα…Εγώ δεν αύξησα το χρέος..»

Άφησε να εννοηθεί ότι ο Κ.Καραμανλής ήξερε την κατάσταση της οικονομίας…συγκεκριμένα
είπε:

«Το να κρύβεις την αλήθεια από τον ελληνικό λαό είναι λάθος…Ο Καραραμανλής έκρυβε το έλλειμμα από φόβο….Το χρέος δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης…αλλά των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας..Ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι έτοιμος για αυτά που θα έρθουν…μας περιμένουν μεγάλα δινά..»

Για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Γ.Παπανδρέου είπε:

«Ο κ.Παπανδρέου απλά κέρδισε πολιτικό χρόνο….Οι αγορές δεν μπορόυν να περιμένουν και θα έχουμε μεγάλα προβλήματα….Προεκλογικά είπε ψέμματα στον ελληνικό λαό για να κερδίσει τις εκλόγες …Τώρα που τις κέρδισε δεν μπορεί να συνεχίσει να λέει ψέμματα και δεν πρέπει να βλάψει την χώρα του και πρεέπει να πάρει αποφάσεις! Ο κ.Παπανδρέου δίνει λάθος μήνυμα…Δεν παίρνει αποφάσεις….Αναβάλει τις αποφάσεις του για 3 μήνες….»

Για τα λάθη που έγινα στην οικονομία είπε:

«Διπλασιάστηκαν οι αμοιβές των υπαλλήλων..Ο δημόσιος υπάλληλος παίρνει κατά 40% παραπάνω από αυτά που παίρνουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και έχουν και το πλεονέκτημα της μονιμότητας…Πρέπει να γίνουν θυσίες μπορούν »

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον Α.Σαμαρά είπε:

Ο κ.Σαμαράς σε ορισμένα πράγματα που λέει έχει δίκιο…αλλά είναι ακόμα νωρίς να πούμε…

Για την απόφαση Καραμανλή να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές είπε:

Εγώ ήμουνα σφόδρα αντίθετος με τις εκλογές…Αλλά το διακύβευμα ήταν να πέσουμε σε ακυβερνησία… Τα αυτονόητα έλεγε ο κύριος Καραμανλής και ο κ.Παπανδρέου δεν συμφωνούσε σε τίποτα..Hταν λάθος απόφαση του Καραμανλή.Έπρεπε να πέσει μαχόμενος….

Για την εκλογή Σαμαρά και την Ντόρα είπε…

Δεν μιλάω εγώ για λογαριασμό της κυρίας Μπακογιάννη….Γιατί έχασε θα το πει η ίδια…Στα εσωκομματικά της Ν.Δ δεν μετείχα και στον παρελθόν δεν θα το κάνω και τώρα…..

Τέλος έκανε αναφορά στην κίνηση Κυριάκου να αλλάξει το νόμο περί ευθύνης υπουργών…

«Επιχείρησε ο Κυριάκος στην αναθεωρητική Βουλή να αλλάξει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και κατάφερε να μαζέψει μόνο 13 βουλευτές…Τώρα όλοι μιλάνε για αυτόν τον νόμο και λένε ότι πρέπει να αλλάξει..Τότε όμως όλοι αρνήθηκαν να ψηφίσουν την αλλαγή του κατά την διάρκεια της συνταγματικής αναθεώρησης....Τώρα είναι αργά και θα πρέπει να περιμένουμε την επόμενη αναθεώρηση….»

.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O Μητσοτακης αποτελει εξαιρεσι μεταξυ των δειλων και λαικιστων πολιτικων.
Ειχε το θαρρος και την ορθηκρισια να λει τα πραγματα οπως εχουν.

Πολεμηθηκε οσο κανεις απο το κατεστημενο διοτι εξεφρασε την Δεξια καλλιτερα απο τους λεγομενους δεξιους που τρεχουν πισω απο τα λαβαρα της αριστερας, οντας ς ο ιδιος φανατικος φιλευθερος.

Βεβαιως οι υβρεις( βρυκολακας?γιατι?) αντι επιχειρηματων ησαν παντοτε τα οπλα των δειλων,των ανθρωπων που δεν αρθρωνουν λογο αλλα ογκανιζουν ..

Οι νεοι πολιτικοι οφειλουν να διδασκονται απο την πειρα και τις πολυτιμες συμβουλες του γηραιοτερου εν ενεργεια πολιτικου αλλα και να ωφελουνται απο τα λαθη και τις ανεντιμες συμπεριφορες που κατα καιρους λαικιζοντες επεδειξαν.

Στον κο Μητσοτακη ως Ελλην Πολιτης καταλογιζω ως βαρυτατο σφαλμα τον περιβόητο νόμο 1863/1989 Όταν η Ν.Δημοκρατία, μετά την πρώτη πασοκική οκταετία, συνέπραξε με το ΚΚΕ, υπο τον όρο να προσφέρει άφεση αμαρτιών στο συνεταίρο της εξουσίας, ώστε δια παρθενογενέσεως η ξενοκίνητη στάση, ο συμμοριτοπόλεμος να βάλη τα καλά του και να βαπτισθή επισημως πλεον εμφύλιος..

Επισης την συμμετοχη του στην ιδιοτυπη ελληνικη παθογενεια του νεποτισμου..Οχι για την Κα Ντορα Μπακογιαννη η οποια δικαιως αντικατεστησε τον δολοφονηθεντα συζυγο της Π.Μπακογιαννη οσο για τον γιο του.

Οσον αφορα στον Κ.Καραμανλη Θειο και ανηψιο.
Ο μεν Θειος ξεκινησε την σταδιοδρομια του επιλεχθεις δια την πειθαρχια του προς τα ανακτορα-για να κλειση το κυπριακο μετ τις γνωστες συμφωνιες Ζυριχης Λονδινου
Ταυτοχρονως υπηρξε ο κατ εξοχην σοσιαλμανης θιασωτης που ξεκινησε τις κρατικοποιησεις χαριν λαικσμου και σοσιαλιστικης υστεροφημιας,
Ο Ανηψιος Κωστακης, ανεπαγγελτος εισηλθε στην πολιτικη χωρις να εχη μαθει να αγωνιζεται στη ζωη και χωρις εμπειριες.Απεδειχθη δειλος και ανικανος, αφου σε 5 χρονια καταφρε να ξαναφερη το ΠΑΣΟΚ με αρχηγο τον Γιωργακη στην εξουσια..αυτοβουλως παραιτηθεις ...

Ιασων

Ανώνυμος είπε...

Χθες απολαύσαμε μια πολιτική ανάλυση για την οικονομία, κι’ όχι μόνο, από ένα μεγάλο πολιτικό που δεν μάσησε ποτέ τα λόγια του. Έλεγε μεγάλες αλήθειες. Είναι εθνικό κεφάλαιο για την Ελλάδα. Έχει, πώς να το κάνουμε, τη στόφα του ηγέτη. Είναι και δημοκράταρος. Θυμάστε που έλεγε ότι για να γίνει Πρόεδρος Δημοκρατίας ήθελε να τον εκλέξει ο λαός; Ποιός άλλος πολιτικός το έχει πει αυτό; Δε διστάζει να πει τη γνώμη του όσο σκληρή κι αν φαίνεται ότι είναι. Δε θέλει να χαϊδεύει αυτιά. Είναι ρεαλιστής και διορατικός. Πόσους άλλους τέτοιους πολιτικούς έχουμε που να έχουν ευθύτητα λόγου; Για τα ελληνικά του δεν το συζητώ, άπιαστος.

Κατερίνα Π.