Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΚΟ και Τράπεζες στο "σφυρί"...

...στόχος για έσοδα 2,5 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις 

 

Τράπεζες και ΔΕΚΟ περιλαμβάνονται στις εταιρείες που θα αποκρατικοποιήσει η κυβέρνηση το 2010 με στόχο την άντληση 2,5 δισ. ευρώ, όπως δήλωσε  ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Σε ερώτηση για τα προσδοκώμενα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι τα 2,5 δισ. ευρώ «είναι ένα ρεαλιστικό νούμερο εάν κινηθούμε γρήγορα το 2010, με την προϋπόθεση ότι οι αγορές θα είναι δεκτικές».
Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν μπορεί να γίνει πιο συγκεκριμένος προτού το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων εγκριθεί από το σύνολο της κυβέρνησης.
Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν σχεδιάζει να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ενώ προέβλεψε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα μπορεί να μειωθεί στο 8,7% του ΑΕΠ το 2010 έναντι αρχικής εκτίμησης για 9,1% του ΑΕΠ.
«Δεν θα υπάρξει προσφυγή στο ΔΝΤ, θα τηρήσουμε τους κανόνες της ευρωζώνης", είπε, προσθέτοντας ότι η χώρα θα ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ σε ορισμένα διαρθρωτικά θέματα, όπως η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και του νέου προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: