Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Ναί στη...διαφθορά, όχι για οικονομία!

Συναίνεση για διαφθορά, διαφωνία για οικονομία


Συμφωνούν οι επικεφαλής των κομμάτων στην αντιμετώπιση των ζητημάτων διαφθοράς και αδιαφάνειας, διαφωνούν όμως με την οικονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση. 
Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που τελείωσε πριν από λίγη ώρα.
Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Ν.Δ. φάνηκαν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της συζήτησης, με τον Σαμαρά να ζητεί τη διεξαγωγή σχετικής προ ημερησίας συζήτηση, πρόταση που...
έγινε αποδεκτή από τους υπολοίπους.
Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για δείγμα πολιτικού πολιτισμού και επισήμανε ότι και ο ίδιος συμφώνησε με προτάσεις που κατέθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο πρωθυπουργός συμφώνησε με δικές του προτάσεις.
«Για να είναι ένας πολιτικός αυστηρός στους νόμους που φτιάχνει», τόνισε ο κ. Σαμαράς, «πρέπει να είναι αυστηρός και αξιόπιστος ο ίδιος
Θα ήταν αφύσικο να ζητάς κάτι από τους πολίτες και να μην δίνεις ο ίδιος το παράδειγμα».
Ο κ. Σαμαράς έφερε ως παράδειγμα στο οποίο συμφώνησαν όλοι, το νόμο περί ευθύνης υπουργών και έκανε λόγο για ένα σημαντικό βήμα που έγινε σήμερα.
Όταν πάντως η συζήτηση έφτασε και στην οικονομία, εκεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν χαρίστηκε και εξέφρασε τη διαφωνία του με τα ... ευχολόγια και τις εκθέσεις ιδεών του Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: