Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Αυτή η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθής την αγορά εργασίας να καταρρέει.

Πανδημία...ανεργίας! 
300.000 νέα...θύματα τις τελευταίες 60 ημέρες

Προεκλογικά το ΠαΣοΚ υποσχέθηκε ότι έχει τη λύση για το πρόβλημα της ανεργίας.
Θυμάμαι την κ.Εύη Χριστοφιλοπούλου, πολιτική εκπρόσωπο του ΠαΣοΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας ,να δηλώνει τον περασμένο Σεπτέμβρη λίγες μόλις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές (14/9/09) ότι:
...«Στο πρόβλημα της ανεργίας απαιτείται σοβαρότητα και αναπτυξιακό σχέδιο, που προφανώς δεν διαθέτει αυτή η κυβέρνηση (της ΝΔ), όπως μας έχει αποδείξει. Αυτή η κυβέρνηση ...παρακολουθεί απαθής την αγορά εργασίας να καταρρέει. Το ΠαΣοΚ έχει συγκεκριμένη πρόταση για το πρόβλημα της ανεργίας που θα δρομολογήσει ευθύς μόλις αναλάβουμε την διακυβέρνηση της χώρας. Στις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησης μας».
Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσω ότι τότε (προεκλογικά δηλαδή) η ανεργία ήταν 9% .

Χθες, 65η ημέρα διακυβέρνησης του ΠαΣοΚ, μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας κ. Α.Λοβέρδος προκάλεσε ...«σοκ και δέος».
«Είναι πολύ δύσκολη η θέση μου» είπε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι .... « Το σύνολο των ωρών της ημέρας μας αφορά δυστυχία και ανθρώπινο πόνο. Με όσα λαμβάνουμε καθημερινά, εκτιμούμε ότι το… τελευταίο δίμηνο… η ανεργία αγγίζει τα ισπανικά πρότυπα, δηλαδή περίπου ...18%-20%».

«Μιλάμε για φαινόμενο ...μαζικής ανεργίας. Έως τις 30 Νοεμβρίου οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ ανέρχονται πλέον σε 750.000 και η κατάσταση είναι τραγική» » είπε ο κ. Λοβέρδος, παγώνοντας άπαντες τους ακροατές.

Αυτή ήταν η λύση που υποσχέθηκε προεκλογικά το ΠαΣοΚ ; Αύξηση της ανεργίας κατά 120% στους δύο μόλις μήνες διακυβέρνησης του ; 300.000 καινούργιοι άνεργοι;

Οι πολίτες κατάλαβαν ότι οι προεκλογικές γενικόλογες υποσχέσεις, οι δηλώσεις καλών προθέσεων και οι αόριστες προτάσεις δεν συνιστούσαν στην πραγματικότητα καμία πρόταση.

Η ανευθυνότητα, ο λαϊκισμός, οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και οι καλλιέργεια ψευδών προσδοκιών, σίγουρα δεν αποτελούσαν λύση για τις δυσμενείς επιπτώσεις που προκαλεί η κρίση στην οικονομία και την απασχόληση.

Τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» έφεραν στα ταμεία ανεργίας επιπλέον 300.000 συμπατριώτες μας, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά.
Την ίδια ώρα, πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι είναι μερικώς απασχολούμενοι, συμβασιούχοι και ανασφάλιστοι. Τους επόμενους μήνες που σταδιακά θα αποχωρήσουν και οι εναπομείναντες απασχολούμενοι στα stage, ο αριθμός των ανέργων θα λάβει δραματικές διαστάσεις !

Την ίδια ώρα οι γονείς που συντηρούν τα άνεργα παιδιά τους ,αντί να έχουν φορολογικές ελαφρύνσεις, φορολογούνται ΚΑΙ ......για τα έξοδα συντήρησης των άνεργων παιδιών τους !!!

Οι πολίτες πλέον κατάλαβαν ( με δραματικό τρόπο) ότι η ανεργία δεν είναι φυσικό φαινόμενο, αλλά φαινόμενο με οικονομικό, κοινωνικό και ηθικό περιεχόμενο, η ύπαρξη του οποίου είναι απόρροια των πολιτικών των διαφόρων κυβερνήσεων.

Περιμέναμε την πανδημία από τον ιό της νέας γρίπης και μας προέκυψε η…. πανδημία της ανεργίας από την πολιτική της νέας κυβέρνησης !

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: