Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009

Ο Πρωθυπουργός ζητά τώρα πίστωση χρόνου...

...αφού προηγουμένως αυτοπυροβολήθηκε!

Του Στάθη Σαραφόπουλου

Τώρα κατάλαβε, αν κατάλαβε, την ζημιά που έκανε στην Ελληνική Οικονομία, πόσο πολύ δυσκόλεψε την ζωή των πολιτών του αλλά και το έργο της Κυβέρνησης του. 
Ουσιαστικά "πυροβόλησε τον εαυτό του, τα πόδια του" όπως συνηθίζεται να λέγεται χαρακτηριστικά!
Μέσα σε διάστημα 15 ημερών και σε δύο συνεχόμενα Υπουργικά Συμβούλια, τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση :

Πρώτα ότι " Η Ελληνική Οικονομία είναι υπό πτώχευση" και κατόπιν ότι "λόγω της οικονομικής μας κατάστασης, κινδυνεύουν για πρώτη φορά από το 1974, τα Κυριαρχικά Δικαιώματα της χώρας μας"! 
Οι φράσεις αυτές ήταν καταστροφικές για την οικονομία μας! 
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άλλος νοήμων Πρωθυπουργός άλλης χώρας του πλανήτη που θα εκφραζόταν με αυτό τον τρόπο και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο δηλαδή  σε συνεδρίαση του Υπουργικού του συμβουλίου, όσο δύσκολη και να ήταν η κατάσταση της οικονομίας του ! 
Τα αποτελέσματα λοιπόν γνωστά, βλέπουμε τον κ. Παπανδρέου συνεχώς να διαψεύδει αυτά που ο ίδιος έλεγε πριν 15 μέρες μπροστά στις τηλεοράσεις! 
Και να παρακαλεί!
Να παρακαλεί τους αξιολογικούς οίκους και τους διεθνείς επενδυτές να ...περιμένουν!

Πίστωση χρόνου λοιπόν από τις εταιρείες αξιολόγησης και τους διεθνείς επενδυτές για την εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων, ζήτησε χθες μιλώντας στο CNBC ο Πρωθυπουργός.
«Χρειαζόμαστε ένα χρονικό περιθώριο, ώστε να εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά και να δούμε τα αποτελέσματα
Και θα έχουμε αποτελέσματα», είπε ο κ. Παπανδέου, πρόσθεσε ότι τα μέτρα δεν θα είναι εύκολα και εκτίμησε πως θα υπάρξουν αντιδράσεις.
«Θα υπάρξουν αντιδράσεις. Δεν πρόκειται για εύκολα μέτρα. Δεν πιστεύω πάντως ότι οι πολίτες περίμεναν να λάβουμε εύκολα μέτρα. Αναμένουν από μας να πάρουμε τις δύσκολες αποφάσεις, και να τις πάρουμε τώρα, και με έναν τέτοιο τρόπο που δεν θα αντιμετωπίσουμε μόνο τα συμπτώματα, άλλα τη ρίζα του προβλήματος που τα προκαλεί», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Πιστεύω ότι χρειάζεται οι εταιρείες αξιολόγησης να μας δώσουν μια ανάσα», επανέλαβε ο πρωθυπουργός και συνέχισε::
«Να μας δώσουν το περιθώριο να τους αποδείξουμε ότι, ουσιαστικά μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στη χώρα μας και ότι είμαστε αποφασισμένοι να τις κάνουμε».
Θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα προς τις παγκόσμιες αγορές ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι:
«είναι προς το συμφέρον τους να υπάρχει μια βιώσιμη Ελλάδα και μια κυβέρνηση που θα είναι έτοιμη να προβεί σε βαθύτερες αλλαγές, παρά να προβεί στη λήψη απλά κάποιων μέτρων για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων για μερικούς μήνες, λύση που δεν είναι βιώσιμη».
Τί λέτε θα τον ακούσουν, θα κάνουν υπομονή και θα περιμένουν; 
Ή θα πέσουν πάνω μας να μας κατασπαράξουν!
Θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά τα έκανε από άγνοια και όχι βάσει ενός προδιαγεγραμμένου σχεδίου...το οποίο  ακολουθεί!
Βέβαια τα αποτελέσματα του σχεδίου αυτού θα φανούν αργότερα, αλλά τότε θα είναι πολύ αργά για δάκρυα! 

1 σχόλιο:

exomatiakaivlepo είπε...

Δηλώσεις Καρμπόν: “Δια Πάσα Νόσο και Ασθένεια”…

Ετσι θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία..
Αυτό λοιπόν που λέω, είναι ότι έχω το πολιτικό κεφάλαιο. Έχω εκλεγεί για να κάνω αλλαγές. Θα προβούμε σε ουσιαστικές αλλαγές και οι αλλαγές αυτές θα φέρουν την Ελλάδα σε έναν διαφορετικό δρόμο, έναν δρόμο που πιστεύω ότι μας δίνει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ιδιαίτερα σήμερα, που μιλάμε για πράσινη ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που διαθέτει τεράστιο δυναμικό.
Για παράδειγμα, διαθέτουμε το μεγαλύτερο δυναμικό αιολικής ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και αυτό λόγω των νησιών μας. Διαθέτουμε ένα δυναμικό που αφορά στη Μεσογειακή δίαιτα, στον αγροτικό μας τομέα.
Υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας, είναι ένας τομέας στον οποίο μπορεί κανείς να επενδύσει στην Ελλάδα.

Τώρα που μπαίνουμε στην “Πράσινη οικονομία”, με “Μεσογειακή διατροφή”..”θα φάμε καλά”…
Θα φυσήξει ο αέρας, θα πάρουν μπροστά οι ανεμογεννήτριες, θα ρθούν πολλές δουλειές και θα φάμε “Λαχανάκια Βρυξελλών” και μεσογειακά αγγουράκια.
Αυτά Ξαναδήλωσε πολλοστή φορά ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξη χθές στο CNBC..

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/12/blog-post_4552.html