Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ήταν ένα μικρό καράβι...

Οε, Οε, Οε, Οε.....

Χτες λοιπόν κάθισα μπροστά στη τηλεόραση να ακούσω για πρώτη φορά τον νέο Πρωθυπουργό.
Δεν λεω  Πρωθυπουργό μας για ευνόητους λόγους. 
Χωρίς να γνωρίζω τον κ. Παπαδήμο ούτε αν είναι καλός ή κακός σίγουρα γνωρίζω ένα πράγμα πως δεν εκλέχτηκε από τον ελληνικό λαό.
Αφού λοιπόν άκουσα Μπετόβεν πριν την έναρξη... ( όχι δεν είναι κάτι σε εθνικό πένθος, το κανάλι  της Βουλής  είναι πάντα υψηλής κουλτούρας) και στη συνέχεια είδα μια ψιλομουρμούρα για το πόσο θα διαρκέσει η συζήτηση κλπ κλπ ανέβηκε στο βήμα ο νέος Πρωθυπουργός.
Ηταν δύσκολο να παρακολουθήσω τι έλεγε γιατί είχα γύρω μου μια παρέα από 5-6 άτομα που εκείνη την ώρα τους έπιασε ο οίστρος ελληνικού χιούμορ. 
Αλλος φώναζε «έτσι μουρχεται να φωνάξω ζήτω ο βασιλεύς!» άλλος έλεγε «όπου νάναι βγάζει το απουσιολόγιο» άλλος παρίστανε το χάρυ κλυν «γιατί φωνάζει παιδάκι μου η μαϊμού;» άλλος έβγαζε συμπεράσματα πριν ακούσει καν «θα σας εξαφανίσωμεν» και διάφορα  τέτοια κρυανάλατα.
Τέλος πάντων μέσα από μια ιδιαίτερη προσπάθεια να κρατηθώ σε ένα επίπεδο, κατανόησα ένα και ουσιαστικό, (γιατί όλα τα άλλα τα είχαμε ήδη ακούσει εδώ και καιρό, απλά εκείνος  επιβεβαίωσε ότι τώρα τέρμα οι πλάκες ότι είπαν θα το κάνουν και με το παραπάνω) κατάλαβα λοιπόν πως εκλογές μάλλον θα γίνουν κατά το 2017 .. κάπου εκεί!
Γιατί ο κύριος καθηγητής ήταν πολύ σοβαρός και με τα snake eyes του που περιπολούσαν το νηπιαγωγεί ο από κάτω  (νηπιαγωγείο δεν το λέω υποτιμητικά, μια μεταφορά κάνω για την φρέσκια και νεοφώτιστη βουλή....) δεν νομίζω ότι ανέφερε σε καμμιά περίπτωση την ημερομηνία 19 Φεβρουαρίου.
Και δεν νομίζω πως οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος μπορεί να έχει τη απαίτηση να γίνουν πράξη όσα προανείγγηλε ο πρωθυπουργός πως είναι απαραίτητο να γίνουν πράξη πριν πάμε σε εκλογές σε τέτοιο διάστημα.   
Τέτοιας έκτασης αλλαγές μόνο αν είναι η Δευτέρα Παρουσία υποβοηθούμενη από τις στρατιές των αγγελικών ταξιαρχιών και την έγκριση του Παντοκράτορα μπορούν να γίνουν εφικτές σε φαστ φουντ χρόνο!!!
Μιλώντας λοιπόν σε ανθρώπινο επίπεδο, συγνώμη σε τραπεζικό ήθελα να πω, το ανθρώπινο είναι εντελώς μπανάλ τώρα τελευταία,  αυτή τη στιγμή  μας κάνουν ένα πρώτο πλύσιμο, μας ξυρίζουν, μας βάζουν στη σειρά και πάμε για τους φούρνους της χρηματοπιστωτικής κάθαρσης.
Από εκεί μέσα όλοι ελπίζουμε να βγει ένα ομοιόμορφο κουστούμι, κάτι σαν στολή ας πούμε, το οποίο θα φορέσουμε όλοι και  θα φωνάξουμε περήφανα «η άγνοια είναι δύναμη»* όπως αγαπά ο μεγάλος αδελφός σκεπτόμενοι πως  η άγνοια πλέον οχι μόνο είναι δύναμη αλλά ευλογία. 
 
Ηταν ένα μικρό καράβι που η πυξίδα του καπετάνιου έδειχνε πάντα το βορρά..

Κι έκανε ένα μακρύ ταξίδι
Μέσα εις τη Μεσόγειο....
Οε, Οε, Οε, Οε...

*Οργουελ 1984

Δεν υπάρχουν σχόλια: