Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

«Πόσο ισχυρά είναι τα θεμέλια που στηρίζεται ο Παπαδήμος;»

«Οι Έλληνες εμπιστεύονται στην ανάγκη τον Παπαδήμο», γράφει ο Γκερντ Χέλερ στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt και υπογραμμίζει ότι  
«ο Παπαδήμος αγωνίζεται για να εκταμιευθεί η ευρωβοήθεια, αλλά ενδέχεται να αποτύχει. Ο συντηρητικός πολιτικός Αντώνης Σαμαράς, που στηρίζει την μεταβατική κυβέρνηση, βάζει συνεχώς εμπόδια στον νέο πρωθυπουργό.»
«Πόσο ισχυρά είναι άραγε τα θεμέλια που στηρίζεται ο Παπαδήμος
Την προηγούμενη εβδομάδα φάνηκε ότι... ο παραιτηθείς σοσιαλιστής πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ήθελε να εμποδίσει την επιλογή του Παπαδήμου. Το φαβορί του ήταν ο πρόεδρος της βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, μια μαριονέτα, που ο Παπανδρέου μπορούσε να χειραγωγεί κατά το δοκούν.
Αλλά και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς παίρνει τις αποστάσεις του από τον νέο πρωθυπουργό. (…) 
Χθες αποσαφήνισε ακόμη μία φορά ότι αρνείται να δώσει γραπτές διαβεβαιώσεις στην τρόικα και ότι επιθυμεί να επαναδιαπραγματευθεί μαζί τους. (…) 
Στην πραγματικότητα όμως από αυτή την υπογραφή εξαρτώνται πολλά. *
Εάν ο Σαμαράς παραμείνει ανένδοτος στην άρνησή του, απειλείται η Ελλάδα με ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.»
dw-world.de
* Το σίριαλ της 6ης δόσης δε λέει να τελειώσει και μετά από άπειρα μέτρα, δεσμεύσεις, υπογραφές και μια κυβέρνηση συνεργασίας τώρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά διαβεβαιώσεις από την νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα για την ευρεία υποστήριξη για τα μέτρα του προγράμματος προσαρμογής.
Την ίδια στιγμή η ΕΕ ζητά γραπτές δεσμεύσεις με τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φαίνεται πως δεν τις δίνει και το όλο θέμα μοιάζει να αποτελεί μια ακόμη αιτία για την καθυστέρηση της δόσης.
Στην πραγματικότητα...
, ωστόσο, η 6η δόση συνδέεται με το ζήτημα της εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτών (PSI) στο κούρεμα και με τις υποχωρήσεις που είναι διατεθειμένη να κάνει η Ελλάδα. 
Πρώτη και μεγαλύτερη αυτή της παραχώρησης του δικαίου που ρυθμίζει τα ελληνικά ομόλογα από το ελληνικό στο αγγλικό ώστε να εξασφαλιστούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι δανειστές.
Πριν ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα η 6η δόση θα αιωρείται.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υποτίθεται πως το κράτος έχει άμεση ανάγκη αυτών των χρημάτων κι αυτά οφείλετε να βρείτε τρόπους να τα εισπράξετε είτε με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων,είτε με δημεύσεις λογαριασμών σε Ελλάδα,Ελβετία και αλλού,είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μπορεί αυτό να καταστεί δυνατόν.Αφήστε κατά μέρος τα γραφειοκρατικά τερτίπια,που μας οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα ως χώρα και κάντε το καθήκον σας.

Ναι οι κλέφτες στη φυλακή αλλά και τα υπεξαιρεθέντα χρήματα στα ταμεία!Αρκετά πια το δούλεμα.