Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Οι ισορροπίες (για τη διαδοχή) αλλάζουν

Στη μάχη για την «επόμενη μέρα» στο ΠΑΣΟΚ, οι ισορροπίες δείχνουν την τάση να μεταβάλλονται με ρυθμούς που δύσκολα μπορεί να παρακολουθήσει κανείς. Ενίοτε, χωρίς να μπορεί και να τους κατανοήσει.
Χθες, ο Κώστας Σκανδαλίδης έθεσε, από βήματος Βουλής θέμα ηγεσίας. Και προέτρεψε τον Γιώργο Παπανδρέου να δρομολογήσει ο ίδιος τις σχετικές διαδικασίες. Προφανώς για να μην… τον προλάβουν άλλοι. 
Οι φήμες στο παρασκήνιο θέλουν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να έχει συνάψει ήδη πολιτική συμμαχία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παπαδήμου και Υπουργό Οικονομικών, που...
σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις είναι εκείνος ο οποίος συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να διαδεχθεί τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο αντίπαλος πόλος, είναι η «κίνηση των τριών», που προβάλλει τον Ανδρέα Λοβέρδο ως υποψήφιο διάδοχο του Γιώργου Παπανδρέου
Ο Υπουργός Υγείας, και πρώτος βουλευτής της Β’ Αθηνών, της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της Ευρώπης, κράτησε διακριτές αποστάσεις από τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες του Γιώργου Παπανδρέου.
Δείχνει ωστόσο, να μην βιάζεται, «σοφότερος» ενδεχομένως από τα όσα συνέβησαν στην εσωκομματική μάχη του 2007, όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορήθηκε για… σπουδή αμφισβήτησης του Γιώργου Παπανδρέου, και τελικά δεν κατάφερε να τον ανατρέψει. Τότε, για να μην ξεχνιόμαστε, ο Ανδρέας Λοβέρδος βρισκόταν στο πλευρό του.
Το «καλά κρυμμένο μυστικό» αναφορικά με τις εσωκομματικές ισορροπίες στο ΠΑΣΟΚ λοιπόν, φαίνεται να είναι η… κατανόηση μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ανδρέα Λοβέρδου. Με τον Υπουργό Υγείας να μην αμφισβητεί τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, και να μην προσπαθεί να τον «τσαλακώσει», σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο.
Η στρατηγική αυτή άλλωστε, ευνοεί και τη βασική επιδίωξη του Ανδρέα Λοβέρδου, που δεν είναι άλλη από το να κερδίσει χρόνο. Έτσι, ώστε να σχηματοποιήσει καλύτερα την ομάδα των υποστηρικτών του, και να διεκδικήσει με ρεαλιστικές πιθανότητες την πρωτιά από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Έχοντας στα υπέρ του, και το… νεύμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: