Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Νέο προϋπολογισμός γεμάτος φόρους και με κατάργηση εκπτώσεων από αποδείξεις

Ο νέος προϋπολογισμός φέρνει περισσότερους φόρους. Τα φυσικά πρόσωπα θα πληρώσουν 2,5 δισ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με εφέτος, λόγω της έκτακτης εισφοράς, τη μείωσης του αφορολόγητου ορίου και των φοροαπαλλαγών, καθώς και της κατάργησης της έκπτωσης λόγω αποδείξεων.

Οι φόροι για τους ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι αυξημένοι κατά 2,65 δισ. ευρώ, καθώς θα καταβληθούν το τέλος ακινήτων μέσω των...
λογαριασμών της ΔΕΗ, ο ΦΑΠ του 2010 και του 2011, χωρίς σε όλα αυτά να υπολογίζονται οι επιπτώσεις από ενδεχόμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
Οι δαπάνες θα είναι μειωμένες κατά 5,5 δισ. ευρώ, λόγω των μειώσεων σε μισθούς, συντάξεις και επιχορηγήσεις. Από τις μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπεται εξοικονόμηση ύψους 1,5 δισ. ευρώ σε σχέση με φέτος.
Οι επιχορηγήσεις προς το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ θα είναι μειωμένες κατά 1,24 και 1,54 δισ. ευρώ αντίστοιχα.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου και η Τρόικα απέτυχαν σε όλες τις προβλέψεις τους και δεν κράτησαν καμία απολύτως υπόσχεση τους.
Στατιστικά δεν υπάρχει κυβέρνηση στην ελληνική ιστορία που να είχε τόσο μεγάλη απόκλιση μεταξύ αυτών που υποσχέθηκε και αυτών που έκανε, όχι μόνο ως προεκλογικές δεσμεύσεις αλλά και κατά τη διάρκεια της θητείας της σε χρονικό ορίζοντα εξαμήνων.
XrimaNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: