Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ο Καραμανλής... ανακουφίσθηκε; Εμεις σας το είχαμε πει..!


Τι έλεγε ο πρώην πρωθυπουργός στις κατ' ιδίαν συζητήσεις του

Την ανακούφιση του για την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου δεν έκρυψε ο Κώστας Καραμανλής που όλες τις ημέρες ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τους συνεργάτες του αλλά και με πρώην υπουργούς της κυβέρνησής του, οποίοι τον ενημέρωναν διαρκώς για όλες τις εξελίξεις.
Εμείς σας το είχαμε πει ότι κάτι τρέχει με τους Καραμανλή και Παπαδήμο πολύ πριν από τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις. 
Συγκεκριμένα το Σάββατο 29 Οκτωβρίου είχαμε αναρωτηθεί, τι συμβαίνει με τις σχέσεις Καραμανλή Παπαδήμου;*
Στα τετριμμένα τώρα, την προηγούμενη Τετάρτη το βράδυ λίγο πριν αρχίσει το πρώτο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρώην Πρωθυπουργός...
φτάνει στο σπίτι του στην Ραφήνα και αρχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις από τα μέσα ενημέρωσης, ενώ τα τηλέφωνα χτυπούσαν ασταμάτητα. Ήταν ιδιαιτέρως εκνευρισμένος από την ασυνεννοησία μεταξύ των δύο κομμάτων.
Οι συνομιλητές του μας παρουσιάζουν ένα Κώστα Καραμανλή να μειδιάζει όταν τον πληροφορούσαν για τα όσα τραγελαφικά συνέβαιναν μεταξύ των δύο κομμάτων, και να μονολογεί «δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».
Την ίδια ώρα τον πληροφορούν ότι δύο πολύ κοντινοί του άνθρωποι ο Ευάγγελος Αντώναρος και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ετοιμάζονται για «ανταρσία» μαζί με άλλους «γαλάζιους» βουλευτές, μόλις έγινε άρχισε να διαρρέετε η επιλογή του Φίλιππου Πετσάλνικου. 
Ο πρώην Πρωθυπουργός δεν επικροτεί την κίνηση αυτή των βουλευτών αλλά ούτε και την αποδοκιμάζει. Στο κάδρο των αντιφρονούντων από την πλευρά της ΝΔ αρχίζουν να προστίθενται και άλλοι καθημερινοί συνομιλητές του Κώστα Καραμανλή όπως ο Γ. Παπαθανασίου. Ο ίδιος δεν παρεμβαίνει και περιμένει να δει πως θα εξελιχθούν τα γεγονότα.
Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών αναβάλλεται και το όνομα του Λουκά Παπαδήμου αρχίζει να είναι και πάλι στο τραπέζι.  
Ο πρώην Πρωθυπουργός μιλάει στο τηλέφωνο και επιβεβαιώνει την πληροφορία που εκείνη την ώρα κάνει των γύρο του κόσμου. 
«Ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα» λέει ανακουφισμένος και κλείνει το τηλέφωνο. Την ίδια φράση χρησιμοποίησε και την επόμενη μέρα το πρωί στο πολιτικό του γραφείο στην σύσκεψη που είχε με τους στενούς του συνεργάτες.
Η ανάληψη των καθηκόντων από τον Λουκά Παπαδήμο ήταν κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες ικανοποίησε τον Κώστα Καραμανλή που εκτιμά πως αυτή την στιγμή ήταν η καλύτερη επιλογή για την χώρα προκειμένου να βγει από την οικονομική κρίση. Ωστόσο επιμένει πως στην συνέχεια θα πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές προκειμένου να υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση. Πιστεύει επίσης πως η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να προκύψει μέσα από την λαϊκή ετυμηγορία προκειμένου να έχει την νομιμοποίηση ώστε να προχωρήσει στις αλλαγές εκείνες που χρειάζονται για να βγει η χώρα από την κρίση.

Καμία επικοινωνία με Σαμαρά
Όλο το διάστημα των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που είχε ο Πρόεδρος της ΝΔ με τον Γ. Παπανδρέου δεν υπήρξε καμία τηλεφωνική συνομιλία με τον Κώστα Καραμανλή προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις.  
Ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη από στενό περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά δεν είδαν με καλό μάτι την κίνηση των «5» ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού Ευάγγελος Αντώναρος. «Θα μπορούσε να τον είχε σταματήσει. Δεν μπορεί να μην γνώριζε αυτή την κίνηση» τόνιζαν κατηγορηματικά από την Συγγρού.
Από την άλλη ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ με δηλώσεις του στον Real fm τόνιζε κατηγορηματικά πως ο πρώην Πρωθυπουργός δεν γνώριζε για αυτή την κίνηση.
«Έχει πολύ δυνατό μυαλό ο Παπαδήμος»
Πολύ καλές χαρακτηρίζουν τις σχέσεις που είχε ως Πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής με τον Λουκά Παπαδήμο.  
«Δεν είχαν ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις αλλά όποτε βρισκόντουσαν κυρίως στο εξωτερικό που ο κ. Παπαδήμος ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας οι συνομιλίες που είχαν ήταν άριστες» σημειώνει πρώην υπουργός που βρίσκονταν κοντά στον Κώστα Καραμανλή. 
Ο πρώην Πρωθυπουργός τον εκτιμούσε ιδιαίτερα «έχει πολύ δυνατό μυαλό ο Παπαδήμος» έλεγε μετά τις συναντήσεις που είχε μαζί του στην Φρανκφούρτη. 
«Εκείνο που τους συνέδεε ήταν το χιούμορ που διαθέτουν και οι δύο άντρες και αυτό συνέβαινε όταν χαλάρωνε κάπως η ατμόσφαιρα και χωρίς βέβαια την παρουσία του Τρισέ» θυμάται στενός συνεργάτης του τότε Πρωθυπουργού. 
«Το να πηγαίνεις στο εξωτερικό και συναντιέσαι με τον ισχυρό άντρα της ΕΚΤ και να βλέπεις να κάθεται δίπλα του ένας Έλληνας είναι πολύς σημαντικό. Αισθάνεσαι πολύ καλύτερα, νιώθεις ότι έχεις ένα πραγματικό σύμμαχο εκείνη την στιγμή δίπλα σου» μας ανέφερε πρώην υπουργός από το οικονομικό επιτελείο της τότε κυβέρνησης Καραμανλή.
www.real.gr
parapolitika


* Καθόλου τυχαία δεν θεωρούμε την συμμετοχή του Λουκά Παπαδήμου στην εκδήλωση που διοργάνωσε, χθες, η έδρα Ελληνικών Σπουδών "Κ. Καραμανλής" στο Πανεπιστήμιο Τάφτς.
Συγκεκριμένα ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν ομιλητής στην ημερίδα με τίτλο "Η Ελλάδα, η Ανατολική Μεσόγειος και η Ευρώπη σ' έναν κόσμο κρίσης και μεταβαλλόμενης γεωπολιτικής".
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στους γαλάζιους επιτελείς, καθώς στη ΝΔ δεν βλέπουν με καλό μάτι τα σενάρια που διαρρέονται για κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με κομβικό πρόσωπο τον κ. Παπαδήμο.
Και όπως ήταν φυσικό η παρουσία του πρώην προέδρου της ΕΚΤ σε ημερίδα της καραμανλικής πανεπιστημιακής έδρας δημιούργησε... συνειρμούς περί υποστήριξης αυτών των σεναρίων απο την καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: