Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ιστορίες Συνομωσίας

Αυτές τις μέρες κάνω ένα γύρο σε εφημερίδες, μπλογκ και φόρουμ ευρωπαΪκά από περιέργεια να δω σχόλια και συμπεράσματα για ότι συμβαίνει τον τελευταίο καιρό.
Με αυτό το τρόπο προσπάθησα να συνοψίσω την Ιστορία Συνομωσίας των ημερών.
 
Οπως γνωρίζουμε οι συνομωσιολόγοι έχουν δυο βασικά χαρακτηριστικά 
"την αποκωδικοποίηση" μιας είδησης πέρα από το εμφανές νόημα σε κάτι πιο σοβαρό και ύπουλο που κρύβεται από πισω και 
την "πρόβλεψη" γεγονότων που προς το παρόν δεν έχουν καμιά λογική και απόδειξη αλλά που στο άμεσο ή μακρινό μέλλον θα τα βρούμε μπροστά μας...


Οι συνομωσιολόγοι δεν χαίρουν φυσικά εκτίμησης από τον επικρατούντα πνευματικό ορθολογισμό, ο οποίος στη καλύτερη περιπτώση τους χλευάζει και στη χειρότερη τους θεωρεί χαφιέδες του συστήματος που έχουν οδηγίες να αποπροσανατολίζουν τη κοινή γνώμη από την αλήθεια.  Υπάρχει βέβαια και η τρίτη πιο απλοική εξήγηση ότι είναι απλά πειραγμένα στο μυαλό άτομα με μανία καταδίωξης. Φυσικά ο κύριος Κίσινγκερ συνήθιζε να λεει "επειδή πάσχω από μανία καταδίωξης δεν σημαίνει ότι δεν με καταδιώκουν κιόλας;"

Η συνομωσία λοιπόν των ημερών συνοψίζεται στο εξής


Τα πραξικοπήματα στην Ελλάδα και Ιταλία (ναι έτσι ακριβώς το διαβάζει κανείς σε εκατοντάδες συζητήσεις αυτή τη στιγμή μέσα στο διαδίκτυο) όπου τοποθετούνται ως πρωθυπουργοί στελέχη έμπιστα των διεθνών λεσχών
 κλπ κλπ  Δεν χρειάζεται να αναλύσω τι γίνεται με αυτή την ιστορία. Και το ελληνικό διαδίκτυο είναι τίγκα σε κείμενα, παραπομπές, συζητήσεις για το θέμα.

Το δεύτερο όμως αγαπημένο θέμα συνομωσίας που παίζει εντονότατα στην αντι-πληροφόρηση στον ιταλικό χώρο αυτές τις μέρες είναι αν είναι σύμπτωση αυτές τις μέρες ενώ στην Ελλάδα και την Ιταλία γίνεται της κακομοίρας σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο αν είναι τυχαίο που αυτές οι ίδιες χώρες μαζί με το Ισραήλ επιδίδονται σε πρωτόγνωρες (από το 1956 λένε χαρακτηριστκά είχαμε να δούμε κάτι τέτοιο) στρατιωτικές ασκήσεις πολέμου.

Ενταξει εκεί είπα όπα. Στην Ιταλία πότε, πως και από ποιους , οδηγήθηκα λοιπόν σε αυτή την είδηση
"Ο Νετανιάχου ψάχνει τώρα το "βαθύ λαρύγγι" όπου διαβάζουμε μεταξύ άλλων

Πάντως, ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ισραηλινά μαχητικά συμμετείχαν σε κοινή άσκηση με άλλες χώρες που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα στη βάση Ντετσιμομάνου στην Ιταλία.

Ολο το άρθρο εδώ 
http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4670310

Κι αναρωτιέμαι που τελικά βρίσκεται η ιστορία συνωμοσίας και όχι η καθαρή αλήθεια σε ειδήσεις που αποδεικνύονται από επίσημα βιογραφικά πρωθυπουργών, σε μέτρα που λαμβάνονται που είναι εμφανή στη καθημερινότητα των ανθρώπων, σε κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα που αποδεικνύονται από τα συντάγματα των χωρών, στο ρόλο της Γερμανίας στην Ευρώπη που και ο πιο άσχετος μπορεί να μυριστεί, ή στις συνήθεις παρανοικές βλέψεις των αμερικάνων και των ισραηλινών για τον πλανήτη γενικότερα....

Εχω την εντύπωση πως οι ιστορίες συνωμοσίας πλέον έχασαν την παλιά τους γοητεία όχι γιατί ξεφτυλίστηκαν και διαψεύστηκαν αλλά γιατί τείνουν να είναι πλέον απλή καταγραφή της επικαιρότητας με αυτονόητα συμπεράσματα με κατάληξη να συνεχίζουν να προειδοποιούν για το σκοτάδι που απλώνεται σιγά σιγά και σταθερά, αλλα  την ίδια στιγμή οι περισσότεροι από εμάς να καταλαβαίνουν ότι δυστυχώς ειναι αλήθεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: