Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Το τελεσίγραφο της αποκαθήλωσης, με deadline...

Ένα… ψυχολογικό deadline φαίνεται ότι έχουν θέσει τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να έχει ο σημερινός Πρόεδρος του Κινήματος το δικαίωμα της πρωτοβουλίας, για την έναρξη των διαδικασιών της διαδοχής του.
Παρά το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν δείχνει καμία διάθεση να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση, που πιθανότατα θα τον οδηγήσει στην έξοδο από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στο εσωτερικό του Κινήματος διαμορφώνεται ένα ισχυρό ρεύμα αμφισβήτησης...
των επιλογών του.
Ένα ρεύμα το οποίο, ακόμη και ο παπανδρεϊσμός θα είναι δύσκολο να ανακόψει. 
Στελέχη όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Πέτρος Ευθυμίου, έχουν ανοίξει ήδη τη σχετική συζήτηση, αν και μέχρι στιγμής περιορίζονται στις διακριτικές συστάσεις προς τον Γιώργο Παπανδρέου.
Το ψυχολογικό όριο που έχει τεθεί λοιπόν, φαίνεται ότι θα είναι η οριστικοποίηση της εκταμίευσης της 6ης δόσης. Που έχει εξελιχθεί σε θρίλερ, και επί της ουσίας αποτελεί τη βασική εκκρεμότητα την οποία καλείται να επιλύσει η κυβέρνηση Παπαδήμου.
Οι επίδοξοι επίγονοι του Γιώργου Παπανδρέου πιστεύουν ότι, από τη στιγμή που η εκκρεμότητα αυτή θα λήξει, το ΠΑΣΟΚ θα μπορεί πλέον να ρίξει περισσότερο βάρος… στο ΠΑΣΟΚ, και όχι τόσο στη διακυβέρνηση του σχήματος υπό τον Λουκά Παπαδήμο.
Αυτές οι σκέψεις βέβαια, οδηγούν μάλλον σε συγκρουσιακή τροχιά, από τη στιγμή που τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και, κυρίως, το στενό περιβάλλον του, δεν δείχνουν καμία τέτοια διάθεση
Αντιθέτως, όλες οι κινήσεις, οι πρωτοβουλίες και οι σχεδιασμοί της προεδρικής ομάδας, παραπέμπουν στη διατήρηση της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: