Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Θα παρέμβει ο Καραμανλής;

Συνεχείς εισηγήσεις δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο Κώστας Καραμανλής προκειμένου να παρέμβει στις εξελίξεις της ΝΔ και να διασφαλίσει την ενότητα και τη συνοχή της παράταξης ενόψει των καθοριστικών εκλογών της 19ης Φεβρουαρίου.
Πολυάριθμη ομάδα βουλευτών και στενοί του συνεργάτες επισημαίνουν ότι αυτή την ώρα ο πρώην πρωθυπουργός πρέπει να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο και να αποτρέψει τις διαλυτικές τάσεις που παρατηρούνται στο εσωτερικό της ΝΔ καθώς ο...
Σαμαράς ήταν απολύτως ξεκάθαρος χθες ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει των στόχων που έχει θέσει τόσο για τη μεταβατική κυβέρνηση όσο και για την πορεία της παράταξης προς τις κάλπες.
Άλλωστε, δεν πρέπει να παρακάμπτεται το γεγονός ότι ο ίδιος ο Καραμανλής έχει δηλώσει τον Οκτώβριο του 2009 όταν άνοιξε τις διαδικασίες της διαδοχής του πως «όποιος αμφισβητήσει τον νέο αρχηγό θα έχει να κάνει μαζί μου».
Από τη στιγμή λοιπόν που ελέγχει σε μεγάλο βαθμό την κοινοβουλευτική ομάδα η οποία προέκυψε από τις εκλογές του 2009 είναι υποχρεωμένος , όπως αναφέρουν στελέχη της ΝΔ, να ζητήσει την πειθάρχηση της και τη στήριξη της στο πρόσωπο του Σαμαρά. 
apospasma 
ΥΓ. του Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.Πόσο κακό έκαναν οι ... παρατρεχάμενοι της ηγεσίας της ΝΔ, όταν ταυτίζονταν με τους ΠαΣοΚους και μιλούσαν απαξιωτικά για την "περίοδο Καραμανλή" και για τα περίφημα "βαρίδια", τώρα γινεται αντιληπτό;


2 σχόλια:

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Ο Κώστας Καραμανλής διαθέτει και εφαρμόζει συνετή και προσεγμένη στρατηγική, ώστε να μην χρειάζεται να βιαζόμαστε εμείς.
Την αποβαριδοποίηση της ΝΔ. την ξεκίνησε συγκεκριμένα προ των εκλογών του 2009, θέτοντας βάσεις για το μέλλον, εφ' όσον ήταν τότε σχεδόν βέβαιον ότι η ΝΔ. θα έχανε τις εκλογές. Το αποφόρτωμα ως εγχείρημα αφορά ένα χώρο πολιτικού τουρλού, ως κόμμα εξουσίας της μεταπολιτευτικής πρακτικής.
Ο Κώστας, ως έξυπνος πατριωτικός - κοινωνικός πολιτικός μαχητής, δεν μπορεί στην δεδομένη περίπτωση παρά να κάνει χρήση και των αρχών της πάλης τζούντο. Θα αντλήσει δύναμη από την ορμή του αντιπάλου, σφίγγοντας κατάλληλα τους μυώνες, ώστε να την αποθηκεύσει.
Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η υπερεξουσία κλιμακώνει διάσπαση της ΝΔ. Κάποια βαρίδια θα οδεύσουν αναπόφευκτα προς τον μητσοτακισμό σε αυτά τα πλαίσια.
Κάποια στιγμή ο Κώστας θα κληθεί να κάνει καταμέτρηση των δυνάμεων και να επιλέξει στρατηγική. Προς αυτήν την κατεύθυνση απαιτείται η νέα κατάστρωσις δεδομένων, η οποία θα αποτελέσει προϊόν της τρέχουσας κινητικότητος.
Ο Κώστας χρειάζεται αυτήν την στιγμή αποφασιστική στήριξη και στο διαδίκτυο, ώστε να ακούγεται ευρύτερα η προς ώρας βροντερή σιωπή του. Όσοι πιστοί προσέλθετε.
Ο χρόνος δουλεύει γοργά εναντίον μας, αλλά ταυτοχρόνως δουλεύει γοργά και υπέρ ημών.

Ανώνυμος είπε...

Το όνομα του Κώστα Καραμανλή ακούγεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα όλο και πιο έντονα στη Νέα Δημοκρατία η οποία κλυδωνίζεται από εσωτερικές αναταραχές, διαγραφές και υπόγειες συγκρούσεις μεταξύ των σκληροπυρηνικών Σαμαρικών με όλο το υπόλοιπο κόμμα.

Η διαγραφή του Σωτήρη Χατζηγάκη ο οποίος μίλησε για «ακροδεξιά σταγονίδια» στον κύκλο των στενών συνομιλητών της ηγεσίας και κυρίως η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος που υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν τάσεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία πυροδοτεί έντονες συζητήσεις που περιστρέφονται γύρω από το όνομα του πρώην προέδρου του κόμματος. Βουλευτές τονίζουν ότι η ΝΔ δεν μπορεί να εξελιχθεί σε ένα Σοβιετικού τύπου κόμμα όπου θα ποινικοποιούνται οι απόψεις όταν δεν ταυτίζονται απολύτως με αυτές της ηγεσίας.

«Ο Καραμανλής έφτασε το κόμμα στο 46% επειδή το άνοιξε σε όλες τις απόψεις χωρίς ανασφάλειες και τώρα αυτοί μας λένε ότι πρέπει όλοι να έχουμε για όλα την ίδια ακριβώς άποψη » έλεγε το πρωί βουλευτής από αυτούς που έχουν μπει στο στόχαστρο του στενού επιτελείου Σαμαρά. Ο ίδιος βουλευτής θύμιζε ότι ο κ. Καραμανλής μετά την εσωκομματική αναμέτρηση που οδήγησε στην άνετη εκλογή του το 1997 στην ηγεσία της Νεας Δημοκρατίας έτεινε χείρα φιλίας προς όλους τους αντιπάλους του. Υποχρεώθηκε μεν να φτάσει στις διαγραφές Σουφλιά και Μάνου όταν διαφώνησαν ανοικτά με την πολιτική του αλλά στη συνέχεια τους κάλεσε όλους πίσω κλείνοντας ακόμα και τη διαχρονική αντιπαράθεση Καραμανλίκων-Μητσοτακικών. Το δε Γιώργο Σουφλία τον έκανε πανίσχυρο υπουργό και άτυπο αντιπρόεδρο των κυβερνήσεων του.

Άλλο κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έλεγε σήμερα ότι το κόμμα που μόνο του και σε πείσμα όλων των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ σήμερα λιθοβολείται κι από τους Ευρωπαίους ομοϊδεάτες του :«Έχουμε φτάσει στο σημείο το πλέον φιλοευρωπαϊκό Ελληνικό κόμμα να αμφισβητείται από τους Ευρωπαίους και να μας ζητάνε υπογραφές γιατί μας θεωρηθούν τους πλέον αναξιόπιστους» έλεγε χαρακτηριστικα

Οι ανησυχίες αυτές έχουν φτάσει στον Κώστα Καραμανλή ο οποίος δέχεται πολλά αιτήματα βουλευτών για συναντήσεις αλλά πηγαίνει τα ραντεβού χρονικά προς τα πίσω για να μην βρεθεί κι ο ίδιος σε δύσκολη θέση. Ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει σιωπηλός και παρακολουθεί τα τεκταινόμενα αποφεύγοντας να δώσει την παραμικρή αφορμή στην ηγεσία. Σε όσες συζητήσεις κάνει είναι απολύτως ξεκάθαρος ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υπονομεύσει τον Αντώνη Σαμαρά ούτε να εκφράσει δημοσίως τις απόψεις του.

Ωστόσο είναι βέβαιο ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, οι φωνές των βουλευτών που θα ζητήσουν από τον πρώην πρωθυπουργό πρωτοβουλίες θα ακουστούν δημοσίως και θα πυκνώσουν.