Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Θρίλερ και με το έλλειμμα του 2010 που έκλεισε αρκετά πάνω από το 10%

Ήταν και παραμένει ένα ακόμα θρίλερ. 
Ο λόγος αφορά στο ύψος του ελλείμματος για το 2010. 
Ενώ, λοιπόν, όλες οι χώρες - μέλη της Ευρωζώνης όχι απλώς απέστειλαν το σχετικό ποσοστό στη Eurostat νωρίς χθες, όπως προβλέπονταν, αλλά φρόντισαν παράλληλα να κάνουν και τη σχετική ανακοίνωση, στην Ελλάδα η όλη ιστορία εξελίχθηκε σε άλλο ένα θρίλερ.
Δηλαδή, μέχρι αργά χθες το βράδυ βρίσκονται σε εξέλιξη μια ιδιότυπη διαβούλευση σχετικά με το ακριβές ποσοστό, λες και είναι δυνατόν να αποτελεί αντικείμενο διαβούλευσης. 
Το αποτέλεσμα; 
Ακόμη και σήμερα το πρωί, δεν έγινε γνωστό πόσο τελικώς "κλείδωσε" το έλλειμμα της χώρας για το 2010 και το πιθανότερο είναι πως αν δεν γίνει κάποια σχετική διαρροή από τις Βρυξέλλες, να μην μάθουμε ποτέ.  
'Η για την ακρίβεια, σχεδόν ποτέ. Γιατί, αργά ή γρήγορα και το πιθανότερο έως το τέλος Ιουνίου κι αυτό το "μυστικό" θα έχει αποκαλυφθεί, αλλά μέχρι τότε όλοι θα παίζουν το γνωστό παιχνίδι της "κολοκυθιάς" με ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα.
Το πιθανότερο ωστόσο είναι ότι το ακριβές ποσοστό θα γίνει γνωστό μέσα στις επόμενες ώρες και ασφαλώς δεν θα είναι και τόσο ευχάριστο για την κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο. Κι αυτό γιατί θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα κυμαίνεται αρκετά πάνω από το 10%. Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι πόσο. Δεδομένο ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται ότι ο αναθεωρημένος στόχος του 9,5% δεν θα έχει εκπληρωθεί επ’ ουδενί.
Κατά συνέπεια, νέες "μαύρες τρύπες" διαμορφώνονται εν όψει και νέα συμπληρωματικά πακέτα μέτρων φαίνεται να προετοιμάζονται στο βάθος του ορίζοντα για μια ακόμα φορά. 
Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα ανακοινωθούν "στο όνομα" της προηγούμενης κυβέρνησης...
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: