Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ο “φράχτης” στον Έβρο ... έβγαλε ουρά!

Ένα νέο όπλο θα “ενσωματώσουν” μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες οι υπηρεσίες της συνοριακής αστυνομίας και τα κομάντο του Frontex που περιπολούν στον Έβρο από τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, η αστυνομία πρόκειται να προβεί στην αγορά 44 σκύλων και θα προκηρύξει διαγωνισμό για τους μελλοντικούς συνοδούς κι εκπαιδευτές, με πόρους που θα εξασφαλιστούν σχεδόν καθ' ολοκληρία από το ευρωπαϊκό ταμείο εξωτερικών συνόρων.
Η εκπαίδευση σκύλων και συνοδών θα γίνουν σε ειδικά προσαρμοσμένες για την περίσταση συνθήκες, ενώ δεν αποκλείεται μεγάλο μέρος της προετοιμασίας να γίνει στα σύνορα και σε πραγματικές συνθήκες...

έρευνας και περιπολίας 44 σκύλοι, ώστε στο συντομότερο δυνατό χρόνο ν' αποτελέσουν για τους συνοριοφύλακες εκτός από τους πιστότερους φίλους και τους καλύτερους συνεργάτες τους στις καθημερινές μάχες που δίνουν οι σύγχρονοι ακρίτες.

Οι νέοι τετράποδο ανιχνευτές κι ιχνηλάτες από την ημέρα της διάθεσης στα δύσκολα καθήκοντα τους, θα επιχειρήσουν ν' ανακόψουν τα διογκούμενη κύμα της παράνομης εισόδου και να εντοπίσουν όλους όσοι θα θελήσουν να παραβιάσουν την βορειοανατολική οριογραμμή διαχωρισμού της χώρας από τα όμορα Κράτη.

Για το σκοπό αυτό, πρόκειται να διατεθούν στο επίσης ειδικά εκπαιδευμένο ένστολο προσωπικό που θα στελεχώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες από την Ηγουμενίτσα μέχρι τον Έβρο, ενώ εκτός της ιχνηλασίας στόχος είναι να μάθουν εκ του παραλλήλου να ψάχνουν και για ναρκωτικά.

Μέχρι τότε, η αστυνομία θα εξακολουθήσει να στηρίζεται στην αποδεδειγμένα επιτυχημένη συμβολή των σκυλών κατά της παράνομες μετανάστευσης και της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, στις περιοχές της Κέρκυρας, των Ιωαννίνων, της Καστοριάς και της Φλώρινας, όπου περιπολούν συνολικά 8 αστυνομικοί σκύλοι.

Στον Έβρο σήμερα υπάρχουν και διενεργούν περιπολίες σκύλοι του που ανήκουν σε αξιωματούχους του Frontex και μάλιστα, την περασμένη Τετάρτη στις 23 του μήνα ένας από αυτούς, τραυματίστηκε από Τούρκο δουλέμπορο με μαχαίρι στην ράχη στην προσπάθεια που κατέβαλε ν' αποτρέψει τη διαφυγή του.

Τελικά και παρότι τραυματισμένος ο φιλανδικός σκύλος κατάφερε ν' αφοπλίσει τον δράστη και ουσιαστικά να τον παραδώσει εξουδετερωμένο στον εκπαιδευτή- συνοδό του και στους Έλληνες συνοριοφύλακες που ήταν μαζί τους.

Μετά την αίσια κι επιτυχή έκβαση της επιχείρησης ο φιλανδικός αστυνομικός σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο για την περιποίηση κι επούλωση του τραύματος, όπως επίσης στο Κέντρο Υγείας των Φερρών οδηγήθηκε ο δράστης, ο οποίος ακινητοποιήθηκε “μαγκωμένος” μέσα στα δόντια του σκύλου.
Γιώργος Καραϊβάζ
NewsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια: